donderdag 1 oktober 2020

Normaal zou vandaag de feestelijkheden Braderie Cité voor geopend worden

 Normaal zou vandaag de Braderie Cité voor geopend worden, nu staat er geen feesttent en om covid-19 is de braderie dit jaar ook anders dan andere jaren. 

Wij keren eens terug naar 2018  met ons verslag van toen en foto'sDeze avond was er de officiële opening van de 66ste Braderie Cité. Er was dan ook veel publiek komen opdagen voor deze opening en voorzitter Ronny Oyen was een gelukkig man met deze opkomst. Gisteren liep de tent al vol voor het politieke debat, vandaag de ""Openingsreceptie & Netwerkavond Ondernemerscafé""
Ronny deed het openingswoord maar hield alles zeer kort, zo overliep hij toch het gehele braderie programma dat toch veel uren werk met zich heeft mee gebracht.
Het programma
VRIJDAG 28/9 19u30 Stand up comedian Ait Latif VVK 011/57 19 29
ZATERDAG 29/9 12u00 Rit voor wielertoeristen (Kwtc Pedaalclub)
                         13u00 Stoepanimatie
                         21u00 AA knookefuif (org Smash) Inkom €5
ZONDAG 30/9 8u00 Frühshoppen (€10/pp)
                       8u00 Rommelmarkt
                       13u00 Meer dan 40 attracties en straatanimaties Animatie en attractie
MAANDAG 1/10 Laatste koopjesdag Slotavond handelaars
Ook dankte Ronny elke medewerker om deze 66ste Braderie tot een geslaagde editie te brengen.Veel dank dus aan Stebo & Jos en de andere voor hun inzet. En  Steaqhouse die zorgde dat de meisjes alles perfect kwamen opdienen.

Dan mocht schepen van middenstand het woord overnemen van Ronny ...
Nico had het in zijn toespraak over ....
Begin deze legislatuur is er gekozen om een studie te laten maken van het winkelgebeuren in onze gemeente. Er zijn een aantal beslissingen genomen om onze 4 kernen extra draagkracht te geven zodat elke kern een aantal acties kan organiseren om hun winkelgebied aantrekkelijker te maken. De kernen werden afgebakend zodat er meer duidelijkheid heerst, voor Zolder-Dorp, Heusden-centrum en Bolderberg kende het GB een extra toelage van 7500 euro per kern en dit gedurende de periode 2016 t.e.m. 2019.

Voor het winkelgebied Cité lag dat enigszins anders.
Er werd een retail-expert aangesteld, een starterspremie ingevoerd alsook een handelskern bijdrage zodat het winkelgebied over de nodige financiële middelen kan beschikken om gedurende het jaar een aantal activiteiten te kunnen blijven aanbieden zoals dit weekend ‘de jaarlijkse braderie’. Er werden tot op vandaag 2 starterspremies uitgekeerd aan 2 nieuwe, frisse zaken zijnde Oliva en Body to Balance. Ook zijn er nog een aantal nieuwe gezichten in het winkelgebied zoals Hans Anders, Mokka Lounge,… en in een iets verder verleden de bouw van een gloednieuwe Aldi en Renmans.
Ook dank van Nico aan Stebo en iedereen die zich hier voor ingezet heeft