maandag 12 oktober 2020

Nieuw uitleensysteem in onze bib

Eind oktober krijgt de digitale dienstverlening van onze bibliotheek een upgrade. Daardoor kunnen leners een pak vlotter materiaal van de bib ontlenen of terugbrengen. Ook bibliotheekmedewerkers zullen het verschil voelen. Boeken uitlenen en innemen, nieuwe leners inschrijven en alle andere taken die dagelijkse kost zijn in een bibliotheek worden betrouwbaarder, makkelijker, gebruiksvriendelijker én goedkoper.

Om de overgang naar Wise - zo heet het nieuwe systeem - zo vlot mogelijk te laten verlopen, gaan de deuren van de bibliotheek van 26 tot 29 oktober (14 uur) dicht. Tijdens deze sluiting krijgen onze medewerkers een opleiding om met de nieuwe software te leren werken. Het hele systeem wordt dan ook tot in de puntjes getest, tot de zelfuitleen- en betaalautomaten toe.

Het systeem Wise zorgt vooral voor een vlottere dienstverlening in de bibliotheek. Omdat de meeste Vlaamse bibliotheken op dit systeem overschakelen, kunnen leners boeken uitlenen en terugbrengen in verschillende bibliotheken. Ook voor de bibliotheken is het een win. Dankzij het nieuwe systeem kunnen zij veel efficiënter (samen)werken.

Onze medewerkers van de bib staan op 29 oktober vanaf 14 uur enthousiast klaar om jullie nog vlotter aan je favoriete boeken, dvd’s, … te helpen.

Info: Bibliotheek – 011 80 80 90