dinsdag 13 oktober 2020

Melding gemeld!

Elke dag opnieuw zet het lokaal bestuur alles op alles om Heusden-Zolder zo veilig, proper en mooi mogelijk te houden. Onze gemeente heeft echter een uitgebreid grondgebied, wat het niet altijd even eenvoudig maakt om een actueel overzicht te bewaren. Gelukkig kunnen we rekenen op het waakzame oog van onze inwoners. Dankzij hun meldingen kunnen wij onze dienstverlening aanpassen en inzetten waar nodig. Op jaarbasis tellen we ruw geschat 1 051 melding van ongeveer 660 verschillende inwoners.

De beste en meest gekende manier om een melding door te geven loopt via onze gemeentelijke website. Via de knop ‘ik wil iets melden’ kom je terecht in een webformulier waar je aan de hand van enkele eenvoudige vragen ons op de hoogte kan brengen van een bepaald probleem. Er is ook steeds de mogelijkheid om de nodige foto’s toe te voegen, om alles wat meer duiding te geven.

Maar daar stopt het verhaal niet. Een recente aanpassing op onze website zorgt ervoor dat iedereen kan zien welke meldingen reeds werden ingevoerd via het webformulier. Daarnaast kan je ook de status van de vraag bekijken en dus opvolgen in welke fase je melding zit. Iedereen die het webformulier gebruikt wordt bovendien persoonlijk via mail op de hoogte gehouden van de status van zijn/haar melding. Zo krijg je bijvoorbeeld ook de nodige uitleg indien een melding wordt uitgesteld of afgekeurd.

Uiteraard blijft het mogelijk om je melding door te geven via onze andere kanalen, zoals WhatsApp of andere sociale media. Maar als je graag de status van je melding wilt opvolgen, is het webformulier de meest aangewezen methode. Je bepaalt dus zelf de mate waarin je betrokken wil blijven.

Wie naar onze website surft zal ook merken dat niet alle meldingen afgehandeld worden door onze teams. Zo worden vragen rond huisvuilzakken, straatverlichting of geurhinder afgehandeld door externe partners. Bekijk daarom goed op voorhand wie je het beste kan verder helpen met je vraag.
Info: www.heusden-zolder.be