dinsdag 6 oktober 2020

“GOUD EN ZILVER VOOR SURAYA HENDRIKX”


Op het Belgisch kampioenschap dressuur afgelopen week te Lier won de 21-jarige dressuuramazone uit Heusden-Zolder goud in tour B met haar paard Benicia en de zilveren medaille bij de young riders met haar paard Dear Friend.

Opmerkelijk, twee weken geleden kwam ze namelijk nog hard ten val. Haar paard struikelde ongelukkig waardoor zij mee de grond op smakte en bewusteloos op spoed belandde. Gelukkig waren er geen bloedingen of breuken te zien op de genomen scans. Een zware hersenschudding was het verdict en 3 dagen slapen en donkere kamer was het gevolg. Hierdoor kwam de voorbereiding voor het BK in de war.

Twee dagen voor het vertrek naar het BK, kon er voorzichtig terug getraind worden. “Het gevoel dat de paarden mij gaven was meteen vertrouwd vandaar mijn besluit om toch af te reizen naar Lier. Door voldoende rust te nemen tussendoor heb ik dan ook mijn drie proeven met beide paarden op hoog niveau kunnen presteren. Met dit mooie resultaat tot gevolg waar ik zeer tevreden mee ben.”

Suraya is met deze zeges niet aan haar proefstuk toe. Ze behaalde voorheen ook reeds een gouden medaille in 2017 bij de junioren en in 2018 bij de young riders. In 2019 kon ze net zoals dit jaar de zilveren medaille bemachtigen. Op dit moment staat ze 11e op de wereldranglijst bij de young riders en hoopt ze in de afsluitende maanden van haar young riders carrière nog een paar plaatsen omhoog te klimmen, als covid-19 geen roet in het eten gooit. Dank aan Suraya Hendrikx voor deze info en foto's