vrijdag 9 oktober 2020

Chiro Berkenbos kan zondag terug van start gaan

 Chiro Berkenbos melde het volgende op hun Facebookpagina.

We hebben witte rook … zondag start onze Chiro-werking terug op! Na het bericht van een besmetting binnen onze ploeg, volgden we het draaiboek en werden alle leiders en leidsters afgelopen week getest op het coronavirus. Iedereen testte negatief, ook de leden van de bewuste afdeling. Het bleef dus gelukkig bij één besmetting.

Tijdens onze quarantaine was er heel wat te doen over onze situatie op sociale media en in de pers. Helaas waren niet alle commentaren en berichtgevingen inhoudelijk correct of begripvol. Gelukkig konden we rekenen op de onvoorwaardelijke steun van oud-leiding, onze leden en hun ouders. Het waren vooral die laatsten die ons met veel vuur en gedrevenheid verdedigden. Ze gingen zelfs zo ver om voor de leidingsploeg een supertof online opdrachtenspel in elkaar te steken. Zo ging afgelopen zondagnamiddag onze quarantaine niet onopgemerkt voorbij. Langs deze weg nog eens een dikke merci aan iedereen. Jullie steun en vertrouwen deed onze ploeg goed.

Zondag 11 oktober staan we er weer. Gezond, met goeie moed en gewapend met extra handgel en mondmaskers.

Om alles veiliger en doordachter aan te pakken, herhalen we nog even onze nieuwe afspraken:
➡️ We herschikken onze bubbels. Voortaan is elke afdeling een bubbel. In totaal zijn er dus 6 bubbels.
➡️ Leiding draagt voortaan ALTIJD en OVERAL een mondmasker. Ongetwijfeld de meest onaangename beslissing, maar gezien het aantal kotstudenten, andere hobby’s/bubbels de meest veilige beslissing om onze werking te garanderen.
➡️ Leden vanaf Tito’s raden we aan om ook altijd een mondmaskers te dragen.
➡️ Enkel leden wiens medische fiche in orde is, kunnen naar de Chiro komen. We hebben alle actuele info nodig voor eventuele contact-tracing