maandag 5 oktober 2020

Bert Longin draagt zege op aan zijn overleden vader.

Bert Longin heeft samen met zijn teammate Christoff Corten de Belcar Endurance Race op hun naam geschreven. Bert Longin draagt deze zege op aan de eerder deze week overleden vader. Zaterdag werden de kwalificaties afgewerkt en daar verliep het minder goed. De gietende regen was de spelbreker. Slechts een P7 en starten op zondag op de derde rij. PK Carsport had de beste tijd gerealiseerd en startten vanop de pole. Naast de wagen nr°2 stond wagen nr° 111 met Tom Boonen achter het stuur.

Helaas kregen we maar 19 wagens aan de start op zondag voor de 180' durende race. Geen regen op zondag maar wel een felle wind.
In het eerste uur kregen we Deldiche Racing aan de leiding. De wagen 21 geen resoluut aan de leiding. Het Russel Racing by PK Carport moest aan na enkele ronde naar de box. Ook de wagen nr° 110 de Norma M20 FCT was een langer bezoek aan de pitbox aangewezen. Het team van Krafft Racing was ondertussen al opgeschoven naar P2. In het tweede uur had Norma M20 FCT zich aan de leiding gezet. Tom Boonen samen met zijn maat Sam Dejonghe zetteh het Krafft Racing op een ronde maar dan begonnen de problemen aan de wagen. De wagen moest ettelijke malen de pitbox opzoeken. Zo Kreeg Bert Longin P1 in handen en gaf deze leiding niet meer af. Een duidelijke geëmotioneerde Bert Droeg deze zege op aan zijn overleden vader.

In de Belcar was de zege voor het RED ANT RACING voor Belgium Racing met de gebroeders Wauters en Marc Goossens. In Belcar 3 was de zege voor Belgium Racing de Lamborghini van Derdaele voor Hamofa Motorsport met de BMW 18 GTR In Belcar 5 ging de zege naar Küpper Racing in de BMW M3, de tweede plaats was voor QSR Racingschool in de Audi. In de Belcar 6 was de overwinning voor Simtag Racing met de BMW E90 325 i 

Het podium van deze drie uur durende race zag er als volgt uit/
1- 11-Krafft Racing <> Norma M20 FC
2- 99-Belgium Racing <> Lamborghini
3- 67- T2 Racing <> Norma M20 FC.
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's