woensdag 9 september 2020

Persbericht PZ H|Z => Snelheidscontrole 4 komen in aanmerking intrekking rijbewijs

Gisteren heeft onze verkeersdienst een snelheidscontrole georganiseerd over 7 verschillende locaties binnen de gemeente, in de namiddag en avond . In totaal reden 1849 voertuigen voorbij onze radar en werden 356 bestuurders betrapt op overdreven snelheid, wat neerkomt op ruim 19%.
4 bestuurders komen in aanmerking voor de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs.
- Eentje reed tussen de 87 en 90 ipv 50 km/u op de Bieststraat
- Een tweede tussen de 91 en 96 ipv 50 km/u op de Westlaan
- Een derde tussen de 127 en 130 ipv 70 km/u op de Beringersteenweg
Een vierde en laatste bestuurder reed op een onverantwoorde manier over de Inakker aan een snelheid die minstens het dubbele was van de toegelaten 50 km/u. In tussentijd haalde hij dan ook nog een voertuig in, met de nodige manoeuvres door zijn snelheid, terwijl hij vlakbij voetgangers raasde die aan een woning stonden te wachten. De ploeg is hem nagereden en hebben hem kunnen controleren op het Dorpsplein.

De papieren van de bedrijfswagen waren in orde. De papieren van de 21 jarige bestuurder uit HZ waren ook in orde. Bij controle bleek hij niet onder invloed te zijn van alcohol of verdovende middelen. Hij kon geen zinnige uitleg geven over zijn rijgedrag. Opzoekingen leerden ons dat het geen onbekende was voor onze verkeersdienst inzake zijn rijgedrag. Op beslissing van de officier bestuurlijke politie is zijn wagen in beslag genomen en de magistraat van dienst heeft zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het pv is opgesteld en hij zal zich later voor de rechter mogen verantwoorden.