vrijdag 4 september 2020

Opening Schoolstraat in Bolderberg.


Vele zullen het al gemerkt hebben, de Kluisstraat in Bolderberg is veranderd in een Schoolstraat. Vandaag werd het dan ook een speciale dag voor de Vrije Lagere School in Bolderberg. De Schoolstraat werd officieel geopend door Burgemeester Mario Borremans. Hij mocht met een gouden schaar het lint doorknippen in assistentie van een leerling. Waarom een Schoolstraat zal je denken. Wel de kinderen van de school vinden het niet leuk dat er veel auto's aan de schoolpoort staan. De Kid's Choise vinden het veel belangrijker dat alle kinderen veilig naar school kunnen. Daarom dat even voor de bel gaat de straat hermetisch wordt afgesloten zodat de kinderen veilig naar hun ouders kunnen stappen. Ook dit is een groot voordeel, de kinderen kunnen nu sneller naar huis vertrekken. Bovendien is de lucht rond de school veel zuiverder want zeggen ze, er zijn minder uitlaatgassen van auto's en dat betekent automatisch een zuivere lucht. Ook een voordeel is dat wanneer er minder of geen auto's meer mogen komen stimuleert misschien veel kinderen om per fiets naar school te komen, en zeg nu zelf, een beetje extra beweging kan geen kwaad. Hopelijk lukt het voor iedereen om goede afspraken te maken met de ouders waar ze hun kinderen kunnen ophalen. Nog een belangrijk detail, kijk goed uit wanneer je door de Schoolstraat wandelt of fietst.
Na het officiƫle gedeelte is het tijd om de Schoolstraat in te rijden per fiets, step of zelfs te voet., dit gaat gepaard met een lange haag die de kinderen gevormd hebben en doen zelfs de Mexicaan Wave.
Om af te sluiten doet juf Annette nog een woordje van dank naar het gemeentebestuur van Heusden-Zolder en dit vooral naar Marleen Hoydoncks en de politie dat dit project er snel is gekomen. Na dit dankwoord beginnen de kinderen luid te applaudisseren en gaan ze al juichend terug naar de school. Spijtig van de regen maar dat heeft de pret niet kunnen derven. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's