zaterdag 19 september 2020

Ondersteuning jeugdwerk

Het lokaal bestuur ondersteunt heel wat jeugd(werk)initiatieven in hun dagelijkse werking. Om alles nog wat transparanter en eenvoudiger te maken, kregen de verschillende subsidiereglementen van jeugdwerk een belangrijke update. De grootste verandering is ongetwijfeld voor kleine verenigingen die aan jeugdwerk doen. De administratieve rompslomp wordt voor hen een stuk eenvoudiger, waardoor ze makkelijker een erkenningssubsidie van € 500 krijgen.

Daarnaast krijgt nog steeds elk jeugdwerkinitiatief een budget van € 200, om gemaakte huurkosten van bijvoorbeeld PUL, ULDK of uitleen van duurzaam materiaal terug te vorderen. Maar ook de fuifbussen vallen onder deze regel. Begin dit jaar besloot onze provincie immers om fuifbussen niet langer gratis aan te bieden. Door de toevoeging kunnen erkende jeugdwerkinitiatieven ook hiervoor een financiĆ«le ondersteuning aanvragen.

Je kan het volledige reglement nalezen op www.heusden-zolder.be. Heb je vragen of lukt je aanvraag niet meteen? Onze collega’s van Jeugd staan uiteraard paraat om jullie vlot verder te helpen.
Info: Team Welzijn | Jeugd – 011 80 80 86