woensdag 30 september 2020

Inhuldiging Ferm troostplek Eversel.

Deze avond had onder geringe belangstelling en dit vanwege het coronavirus de inhuldiging van een troostplek in de Lusthofstraat in Eversel plaats. Gerda Beutels sprak de aanwezigen toe en had het over hoe ongewoon de tijden wel zijn door het coronavirus. Het coronavirus sloeg toe en alles werd allemaal zo anders als we gewoon waren. Veel dingen vielen stil, zo ook ons verenigingsleven. Toch viel het leven van Ferm niet helemaal stil. Ze leerden videobellen, chatten en er waren online vergaderingen. En zo hoorden ze over "troostplekken" . Nu troost is nu meer belangrijker en troost geven en krijgen is zo anders.
Troost is een eeuwenoud woord met veel betekenis en belang. Troost biedt hoop en perspectief. troost straalt vertrouwen uit en zorgt voor een warme verbondenheid tussen mensen. Wat is een "troostplek "eigenlijk?
Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar je troost kunt vinden en waar we samen bloembollen planten als symbool van verbondenheid, hoop en kracht. Alle troostplekken in Vlaanderen hebben dit gemeenschappelijk: Een link in de natuur, een troostpaneel met een inspirerend gedicht, bloembollen die samen planten. Voor dat we bloembollen planten willen we enkele instanties bedanken. De Kerkfabriek en parochie die ons dit plekje ter beschikking stellen, het gemeentebestuur voor de nodige ondersteuning, de consulente van Ferm, Kristel Braeken, die ons online wist aan te moedigen en als laatst een aantal vrijwillige Ferm leden die ook jun idee├źn en steentje bijdroegen.. Daarna werden de volgende vertegenwoordigers gevraagd symbolisch de eerste bloembol te planten.
Kerkfabriek/Parochie : Willy Vanaelst plant voor de ganse parochie
Gemeentebestuur: burgemeester Mario Borremans, plant troost voor heel de gemeente
Ferm Consulente: Kristel Braeken, plant voor al de Ferm leden en hun familie
Ferm leden: Godelieve plant troost voor onze eigen leden en hun geliefden, voor iedereen die het kan gebruiken, waar ook ter wereld. Als einde werd nog een gedicht voorgelezen door Godelieve. Met een beetje achtergrond muziek werd dit stukje grond een troostplek die door iedereen kan bezocht worden als je nood heb aan "troost" Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's