dinsdag 29 september 2020

EHBO evenementen

Corona was en is een lelijke streep dor de rekening van heel wat verenigingen. Traditionele eetdagen, BBQ-weekends of fuiven werden één na één geannuleerd, met als gevolg weinig tot geen inkomsten voor het verenigingsleven. Met de versoepeling van de maatregelen merken we een voorzichtige evolutie en zien we clubs of verenigingen de draad weer oppikken. Op de webstek van ons evenementenloket vind je zeker een aantal dingen die je alvast op weg kunnen helpen. We lijsten ze even voor je op:

COVID Event Risk Model Het COVID Event Risk Model werd in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties ontwikkeld. Met dit model krijg je meer inzicht over het COVID-veiligheidsrisico van je event, d.m.v. een kleurenlabel.

Aanvraag van een evenement Via een online aanvraagformulier helpen we je verder op weg met je nachtvergunning, tapvergunning, erkenning als muziekactiviteit, verkeersreglement, plaatsen van borden langs wegen en nog veel meer. Bovendien kunnen erkende lokale verenigingen via het loket materialen zoals bijvoorbeeld nadar ontlenen.

Nieuw in het aanbod is het corona-pakket, waarin o.a. twee desinfectiezuilen, 4 banners met de algemene regels en een tiental mondmasker-affiches zitten. Gezien de maatregelen zeker handig voor elk evenement. Je kan dit pakket gratis online aanvragen.

Tot slot krijg je in ons loket nog tal van tips inzake promotie of uitleendiensten, maar ook over zaalverhuur. Zoals je kan zien, sta je er als vereniging nooit alleen voor. Indien er nog vragen zijn, kan je steeds terecht bij onze collega’s van het evenementenloket.
Info: www.heusden-zolder.be/ evenementenloket - 011 80 80 85