dinsdag 8 september 2020

Eerste opgeknapte laptops zijn klaar voor gebruik!

>
De afgelopen maanden bleek dat thuisonderwijs niet bij alle gezinnen evident was. Vooral omdat er geen laptop/computer aanwezig was om mee te zijn met de digitale lessen en taken.

Om digitale armoede aan te pakken bundelden het Huis van het Kind Heusden-Zolder en Eurosys de krachten om gebruikte laptops en tablets in te zamelen, deze klaar te maken voor hergebruik én terug te verdelen onder gezinnen die er nood aan hebben.

De eerste lading van 40 laptops werd vandaag opgehaald samen met schepen van Welzijn Funda Oru. Schepen Funda Oru (sp.a): "Het is onaanvaardbaar dat kinderen kansen moeten missen omdat ze thuis niet over de middelen beschikken om mee te zijn in het onderwijs. Op deze manier proberen we op een structurele manier het probleem van digitale armoede aan te pakken."

Initiatiefnemer en voorzitter van Ondernemers voor een Warm België, Mark Lens, zocht eerst via zijn IT-bedrijf klanten die ongebruikte laptops en tablets wilden schenken aan kansarme gezinnen. Maar de oproep is veel breder. Dus heb jij thuis nog een ongebruikte laptop of tablet? Breng ze dan zeker binnen tijdens de openingsuren naar het gemeentehuis of onze bib. Je kan ook terecht in de Auva-shop.

Gezinnen die nood hebben aan een laptop (basisonderwijs) kunnen via de schooldirectie (zorgleerkracht), Huis van het Kind of Sociaal Huis een aanvraagformulier laten invullen.