dinsdag 22 september 2020

De Koolmijnlaan breekt uit van 23 - 29 september

Vlaanderen is één van de meest verharde gebieden in Europa. Vandaag is 16% van de oppervlakte verhard en als we zo doorgaan is dat in 2050 meer dan 20%. Ontharden zorgt voor meer ruimte voor natuur, minder wateroverlast, gezondere lucht en een beter klimaat. Ook in onze gemeente willen we daar werk van maken. Om die reden wordt het deel van de Koolmijnlaan tussen de rotonde met de Mijnwerkerslaan en het Voortplein heringericht. De bedoeling is om dit deel enkel te gebruiken voor lokaal verkeer (enkelrichting) en het doorgaand verkeer via de Mijnwerkerslaan te leiden. Door deze herinrichting komt er niet enkel ruimte vrij voor wandelaars en fietsers maar is er ook meer plaats voor groen en voor infiltratie van regenwater. Ook het Voortplein krijgt een groener kleedje met ruimte voor terrassen.

Van 23 t.e.m. 29 september wordt de Koolmijnlaan tussen de rotonde met de Mijnwerkerslaan en het Voortplein afgesloten voor autoverkeer, om verkeerstellingen in de zijstraten uit te voeren. Bovendien voorzien we op zondag 27 september geleide wandelingen en een infomarkt waar je meer informatie krijgt over de toekomst van de Koolmijnlaan, het Voortplein, de Mangelbeekvallei en over een Europees programma om (mijn)waterpompinstallaties milieuvriendelijker te maken.

Gezien de coronamaatregelen is inschrijven via www.heusden-zolder.be voor de wandelingen en/of de infomarkt verplicht. Plaats van afspraak is uiteraard op de Koolmijnlaan, ter hoogte van het kruispunt met de Vunderstraat. De geleide wandelingen vertrekken om het half uur, met een eerste vertrek om 13 uur en een laatste om 16 uur. We beperken de grootte van de groepen tot max. 10 personen, uitgezonderd kinderen jonger dan 12 jaar. Info: www.vlaanderenbreektuit.be