zaterdag 19 september 2020

De 24 uren iLumen European Solar Challenge


Vanmiddag om 13uur is onder een blakende zon de 24 uren voor zonnewagens van start gegaan op het circuit van Zolder. Zon, dat is hetgeen deze wagens nodig om de hebben om de batterijen opgeladen te houden.
11 wagens aan de start, ook hier slaat het corona virus toe. meer wagens mochten er niet toegelaten worden. Strikte voorzorgsmaatregelen op het terrein zelf, dat betekent overal mondmaskers dragen en geen publiek toegelaten. De start werd gegeven door de minister van mobiliteit Lydia Peeters. In haar toespraak wenste ze alle deelnemers veel succes in hun onderneming.
Een gesprek in de pitbox van de Belgen die als enige Belgische deelnemer aan de start staan leerde ons dat zij afkomstig zijn van Leuven. De ganse ploeg bestaat uit meer dan 20 personen die instaan voor het onderhoud van de wagen. 5 Piloten zullen om de 2 uur een stint afwerken. Bert Longin die zich ook dit jaar heeft geƫngageerd om als piloot te fungeren voor het Belgisch Team. Hij heeft zoals hijzelf zei veel ervaring met de wagen en is een paar geleden ook mee naar Australiƫ geweest om daar wereldkampioen te worden. Na Drie en een half wedstrijd ligt het Belgisch Algoria Solar Team 3 ronden voor op het Nederlandse Solar Team Twente en 4 ronden op het Top Dutch Solar Racing. Je kan een Live Timing volgen van deze 24 uren. Klik op de link om de live Timing te volgen. https://livetiming.getraceresults.com/zolder#screen-results. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's