zaterdag 5 september 2020

Cultuurseizoen 2020/2021

Cultuurseizoen 2020/2021 zal een heel ander verloop kennen.
Ook onze infrastructuur onderging een aantal bijzondere veranderingen.
De toegang tot de schouwburg zal zeker tot en met december verlopen via het Schachtplein en de grote compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek.
Op die manier kunnen we onze bezoekers op een veilige manier ontvangen alvorens naar de schouwburg te gaan.

KLIK HIER om het volledige programma cc Muze te lezen in het najaar
De klassieke hoofdingang via het Marktplein zal worden gebruikt voor toegang tot het MUZEcafé, de zwarte zaal en de balzaal.
Ook deze balzaal heeft een metamorfose ondergaan. Omdat dit najaar nagenoeg alle verhuringen zijn weggevallen hebben we ze omgebouwd tot een cultuurcafé.
Ongeveer 60 personen kunnen in deze balzaal genieten van intieme momenten met o.m. Jef Neve, Leo Bormans, Jelle Cleymans, Wigbert, We Big Band, LeNoise & Senne Guns.
MUZEcafé zal hier zorgen voor drankbediening aan de tafeltjes, dus ook dat is een surplus.

Ons huisorkest The Muze Jazz Orchestra zal haar 10-jarig bestaan vieren met een viertal exclusieve concerten met bijzondere gasten.
Aanstaande zondag 6 september wordt het feest ingezet met als gast de mondharmonicavirtuoos Steven De bruyn.

De schouwburg wordt dit najaar een plek voor gevestigde namen en nieuw talent met voorlopig +/- 150 toeschouwers. Bekende namen dit najaar zijn:
Bruno Vanden Broecke, Koen De Graeve, Federico Ordoñez, Tom Vermeir, Patrick Riguelle, Liliane St. Pierre, Philip Catherine, Stefaan Degand, De Schedelgeboorten, Bert Gabriëls & Guido Belcanto.
Ook het betere kinder- en jeugdtheater bieden we met veel plezier een speelplek. Denk maar aan Studio Orka, 4 Hoog, Cie Barbarie of het collectief Batmat.

Samen met C-Takt+ presenteren we in 2020/2021 nieuwe namen en bijzondere projecten op het kruispunt van theater, muziek, dans, artificiële intelligentie en beeldende kunst.
Zo is er het opmerkelijke ‘Realtime’ van Dries Gijsels (geselecteerd voor het Theaterfestival) en kan je dansende robotinsecten van choreograaf Ugo Dehaes beleven.

Kortom, het wordt in alle opzichten een verrassend seizoen met tal van ontdekkingen met voornamelijk namen uit het rijke Vlaamse en Belgische cultuurleven.
Ondanks alle beperkingen zal MUZE van september tot en met december minstens 50 producties presenteren die verwonderen.

MUZE is ondertussen ook afgestapt van de klassieke abonnementsformule waarbij je minstens 5 voorstellingen moest kiezen om een korting te krijgen. Nu koop je éénmalig een ‘vriendenpas’ voor 10 euro die een jaar geldig is en daarmee kan je altijd tickets aan de voordeligste prijs kopen.