vrijdag 7 augustus 2020

Recyclageparken Limburg.net morgen enkel in de voormiddag open wegens extreme hitte

De hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.

De extreme hitte van de afgelopen dagen maakte het werk van de parkwachters van Limburg.net niet makkelijk. Nu KMI code rood heeft afgekondigd gaat ook het hitteplan van Limburg.net in werking. Dit betekent onder andere dat alle recyclageparken van Limburg.net enkel in de voormiddag open zijn. Ze sluiten de deuren dus vanaf 12u30.

De afgelopen dagen viel het aantal bezoekers op de recyclageparken al stevig terug door de extreme hitte. Dat in combinatie met de mondmaskerplicht zorgde ervoor dat bezoekers vooral in de voormiddag naar het recyclagepark kwamen. Hierdoor zal het vroegere sluiten van de recyclagepark slechts een beperkte invloed hebben.

Voorlopig geldt deze regeling enkel voor zaterdag 8 augustus. Indien code rood wordt verlengd zal ook het hitteplan van Limburg.net langer aanhouden.

Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is het mogelijk dat het afval vroeger wordt opgehaald dan normaal maar nooit voor 6u ’s ochtends. Limburg.net vraagt aan alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval voor 6u ’s ochtends buiten te zetten zodat de ophalers hun werk vlot kunnen doen.