donderdag 13 augustus 2020

Een hippe en corona-proof buitenbar op de mijnsite van Heusden-ZolderEugen Matei, de dynamische uitbater van MUZEcafé, opent dit weekend ‘buitenbar GUSTOS’ op de mijnsite van Heusden-Zolder.

De hippe barcontainer staat centraal op het grootste corona-proof terras van Heusden-Zolder. Het Marktplein is het machtige decor van de koolmijn en tegelijk een mega-terras dat wacht op activiteit. De witte container staat onder de gaanderij van ZLDR Luchtfabriek. Zo kan het terras open zijn bij elk weer: zon of regen. Het overdekte terras biedt een super mooi zicht op de mijngebouwen.

Eugen zegt: “Deze plaats vraagt om meer actie en ontmoeting. Het machtige decor van de koolmijn met de prachtig gerestaureerde gebouwen wordt sowieso dé place-to-be in Heusden-Zolder. Daarom heb ik met een aantal fijne sponsors en met een aantal vrienden deze bar gebouwd.”

Het ontwerp is van Liesbeth Vancluysen, die met haar vintage en eco-vriendelijke shop al een tijdje aan de weg timmert van een alternatieve economie in Heusden-Zolder. De container zelf is verbouwd door de mensen van Kermis Paradiso. Nog meer lokale ondernemers uit Heusden-Zolder hebben meegewerkt: Davy Vermeyen interieur, MEGAMAT voor verf,…

De fijne sponsors zijn: brouwerij DUVEL / Moortgat en wijn- en specialiteiten RAINERI.

“Het is de bedoeling om regelmatig – zeker in de weekends en bij de marktdagen – leuke initiatieven te nemen: kleine optredens, arrositicini (kleine Italiaanse vleesspiesjes) bakken, …, en dat allemaal in een relaxte sfeer, gezellig en toch veilig. Want we gaan de Corona-maatregelen volop respecteren”.

Eugen hoopt dat zijn initiatief het eerste van lange reeks private initiatieven zal zijn om meer leven in de brouwerij/mijnsite te brengen. Tegelijk blijft hij MUZEcafé uitbaten. Want het CC MUZE zal zeker de creatieve motor blijven voor deze unieke plaats.

GUSTOS buitenbar gaat officieel open op vrijdagavond 14 augustus. Voor meer info: Eugen Matei - 0476 512891 - info@muzecafe.be