zondag 30 augustus 2020

De 4de editie van de Firefighter Mountain Trail


Vanmorgen vroeg was onze fotograaf Lambert Reynders aan de start van de Firefighter Mountain Trail in Beringen Mijn. De inschrijving was in de voormalige voetbalkantine en de start aan de rode weg. Het was een heel speciale editie  met maximum 400 deelnemers. 
Geen publiek omwille van corona, geen prijsuitreiking, bevoorrading enkel met water, geen kleedkamers of douches, geen cafetaria. Er waren loopafstanden van 30, 21, 12 en 7 km. Toch namen de deelnemers vol enthousiasme deel en maakten er weer een sportieve topdag van. Met veel dank aan Lambert Reynders voor deze info en foto's

Prijsuitreiking:
We organiseren na de trail géén prijsuitreiking.
Toch zijn er prijzen voorzien voor de 1ste, 2de en 3de plaats man/vrouw voor elke afstand. Daarenboven is er een wisselbeker voor beste hulpverleningszone over de afstanden 12, 21 en 30km. We bezorgen de prijzen achteraf ‘Corona-proof’ aan de winnaars.

Voor Benni en Chris 
Deze vierde editie van de Firefighter Mountain Trail vindt als vanouds plaats op de terreinen van be-MINE in Beringen. We dragen deze editie op aan onze overleden collega's Benni en Chris. Zij lieten op zondag 11 augustus 2019 het leven bij het blussen van een brand in Beringen, vlakbij de start van de FFMT. Ook een aantal collega's geraakten toen gewond, waarvan een zwaarverbrand. De opbrengst van dit loopevenement is zowel voor de nabestaanden als voor de gewonden.