donderdag 27 augustus 2020

AfterMuzeCafé op zondag 20 & 27 september


 20/09     Tuesday Night Music Club
Jan en Vincent zullen ook in dit speciale seizoen ons AfterMuzeCafé openen. Ze hebben me beloofd om weer heel wat nieuwe nummers in hun eigen bewerking op ons kleine podium te brengen. Heel waarschijnlijk zal je deze avond John Hiatt, Dany Vera of Chris Rea horen voorbij komen.

Jim Cain
Aka Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse. Eindeloos gefascineerd door zijn helden Dylan, Springsteen, Van Morrison, Bowie en Neil Young greep hij in 2011 voor het eerst naar een gitaar. Het resultaat zijn songs beïnvloed door wat een mens bezighoudt: illusies en onthulling, twijfel en hoop, verleden en toekomst... met een gezonde portie zelfrelativering. Gewapend met een warme stem en een karaktervolle six-string, brengt hij een muziekstijl die balanceert tussen oude folk, blues, soul, country en dat tikje rock. Geïnspireerd door zijn helden, maar heel wat eigen verhalen te vertellen.

 

27/09     David Ronaldo & The Dice
Ze overbruggen subliem de grens tussen rock, blues en Americana. Voor hun optredens plukt de band uit het beste wat de rootsmuziek kan leveren maar ze schreven en speelden de voorbije jaren ook heel wat eigen songs. Dit resulteerde in de CD ‘Citizen of the World’ . Op de cd staan uiteindelijk tien eigen nummer en twee covers. De covers zijn Hey Hey My My van Neil Young en Voodoo Child van Jimmy Hendrix. Niet toevallig zijn dat twee absolute favorieten van David Ronaldo en Charly Verbinnen. De diversiteit van de tien eigen nummers op de cd is opvallend breed. Van bijna ruige rock&roll naar verrassend originele Americana en authentieke klagende blues

De concerten zullen in het MuzeCafé doorgaan  maar daar mogen maar maximum 40 personen per avond veilig en gezellig binnen. Deze moeten zich dan eerst nog met een reservatie meldden via mail naar fransmorawski@hotmail.com . Ook word er een toegang gevraagd van € 8 per persoon, weet dat dit zeer goedkoop is en je een avond vol ambiance en belevenis zult meekrijgen.