zaterdag 1 augustus 2020

Afscheid van de voorzitter Verbroederingscomité Roger Borgions


De afgelopen jaren heeft Roger Borgions zich ingezet als de voorzitter van het Verbroederingscomité Heusden-Zolder. Maar daar komt nu verandering in. Roger vertrekt binnen een enkele dagen voorgoed naar Spanje en wij hadden dan toch nog dat laatste gesprek met hem .....

Roger hoe ben je bij het Verbroederingscomité terecht gekomen?

Eerste contacten met het Feestcomité dateren van 1984.
Ik was destijds bestuurslid van StVV Viversel.
De voetbalclub was verbroederd met Tüs Arolsen en ieder jaar ofwel in Arolsen ofwel in Heusden-Zolder was er een bijeenkomst. Op vraag van Jef Smets, groot bezieler van de verbroedering Arolsen-Heusden-Zolder en toenmalig lid van het feestcomité werd ik voorgedragen binnen het feestcomité.
Comité dat toen bestond uit meerdere secties : commissie Arolsen, commissie Brilon, commissie Hesdin en de commissie Heusden-Zolder. De toenmalige voorzitter van de sectie Arolsen, wijlen Roger Opsomer heb ik opgevolgd als sectievoorzitter omstreeks 1995.

In 2002 werd het voorzitterschap van het feestcomité overgenomen door Jos DeKeyser. Hij volgde wijlen notaris Verlinden op. Van al de taken welke vroegere jaren gedaan werden door het feestcomité bleven enkel de verbroederingen over. In de algemene vergadering, bij de aanstelling van Jos werd dan ook besloten om een naamswijziging te doen en zodoende ontstond het :”Gemeentelijk Verbroederingcomité Heusden-Zolder”. De vriendschapsband welke bestond tussen St.Hubert en HZ alsmede het LOG C4 (scholing Leopoldsburg) werden officieel meegenomen als partnereenheden vandaar de huidige 5 partners: Bad Arolsen, Brilon, Hesdin, St.Hubert, CBOS Leopoldsburg en Heusden-Zolder.

Je groeide door tot voorzitter

In 2012 werd Jos DeKeyser 70 jaar en vroeg om vervanging binnen het comité.
Binnen het bestuur hebben wij dit nog twee jaar tegen gehouden maar in 2014 moest en zou er een nieuwe voorzitter komen. Ik heb Jos zijn taken overgenomen tot op de dag van heden.

Nu 6 jaar verder wil je de fakkel doorgeven als voorzitter.

Aangaande mijn opvolging als voorzitter kan ik slechts zeggen dat de coronacrisis dit een beetje op het achterplan heeft geschoven. Ik heb gevraagd aan Patrick Tartarin, secretaris, om de continuïteit te verzorgen. Het zal in een later stadium aan de algemene vergadering zijn om de vervanging door te voeren.

Als afsluitende vraag, welk was voor u het mooiste moment  uit het Verbroederingscomité 

Wel hierover kan ik kort zeggen dat iedere bijeenkomst, waar deze ook gebeurde, zijn eigenheid had en daardoor altijd een positief kantje had welke men meedroeg.

Mag ik je succes toewensen in Spanje, ik hoop dat je snel kan vertrekken en dat je kan genieten van het zonnige  zuiderse land. Wie weet kruisen onze wegen nog wel. Hou je goed en verzorg je goed. Dank u Roger voor alles.