zondag 2 augustus 2020

7de Rikolto MTB Toertocht


Deze morgen was het dan zover met de start van de zevende editie Rikolto MTB Toertocht  met de opbrengst voor Vredeseilanden in een organisatie van Maarten Verlinden en An Kindermans.
Het werd een heel andere MTB toertocht door Heusden-Zolder-Lummen in corona tijd.
De afstanden bleven behouden 27-45-60 km maar aan de startplaats aan voetbalkantine werd alles  met corona maatregeling gedaan. Mondmaskers dragen, 1,5 m afstand en handendesinfectie waren sowieso verplicht. De inschrijftafel was voorzien van plexiglasscherm zodat hier ook extra bescherming voorzien was.

Nog een verandering in deze MTB toer was dat er geen bevoorradingspost was voorzien maar dat de mountainbikers die hun bevoorrading vanaf de start zelf mochten meenemen. Het gaat dan wel om voorverpakte producten zoals de corona voorschriften het wilde. In totaal kwamen er 200 starters aan de start ook zoals dit voorzien was. Maarten vertelde me wel dat alles vlekkeloos was verlopen alleen het wel een beetje saai was met dit rustig moment waar anders meer dan 1.000 starters verschijnen.  Met veel dank aan An Kindermans voor deze foto's