vrijdag 17 juli 2020

wzc Berckenbosch neemt veiligheidsmaatregelen met bezoek


Omwille van alarmerende cijfers in onze regio worden de kamerbezoeken voorlopig terug even on-hold gezet.We kijken daarom weer volop uit naar jullie cafetaria- en raambezoeken!!!Vergeet zeker niet tijdig te reserveren hiervoor.
Het woonzorgcentrum stuurde elke contactpersoon een brief (die je hieronder kan lezen) en ook iedereen werd opgebeld zodat zij iedereen hebben kunnen inlichten

Beste,
We moeten jammer genoeg vaststellen dat het aantal besmettingen in België en elders in Europa de laatste dagen terug aan het toenemen zijn.
Specifiek in Heusden-Zolder is deze tendens erg opvallend. 
We merken ook wel dat er een zekere laksheid in de maatschappij is geslopen waarbij het respect voor de veiligheidsmaatregelen steeds kleiner wordt. 
Hoewel we hopen van niet, vrezen we dat we misschien terug aan de vooravond staan van een nieuwe piek van het coronavirus. 
We waren net stap voor stap aan het groeien naar een “nieuwe normaal” door onze bezoekregeling systematisch te versoepelen en onze bewoners de kans te bieden op een veilige manier terug contact met hun naasten te maken. 

Hoe zagen we onze bewoners opfleuren, hartverwarmend gewoon! 
We willen enerzijds de contacten tussen U en uw naasten verder mogelijk maken, maar willen tegelijk ook maximaal de gezondheid van onze bewoners en ons personeel bewaken. Daarom moeten wij ook de bezoekregeling die momenteel toegepast werd in ons WZC herzien met het oog op de bescherming van uw naaste: 

 Het bezoek op de kamer wordt daarom tijdelijk stopgezet maar het gecontroleerd bezoek in het cafetaria alsook de plexiraam-bezoeken zijn nog steeds mogelijk. Alle bezoeken kunnen nog steeds enkel maar na afspraak en met mondmasker. Onze bewoners mogen op bezoek gaan bij hun familie maar moeten nadien gedurende minimaal 7 dagen in preventieve kamerisolatie. 

We begrijpen dat het terugdraaien van de bestaande faciliteiten niet eenvoudig is, zeker omdat er al verschillende maanden strenge regels van kracht zijn. Maar deze maatregelen zijn essentieel voor de maximale veiligheid van onze bewoners. We rekenen dan ook op uw medewerking en uw begrip voor deze verstrengde maatregelen die er moeten voor zorgen dat ons WZC zo veilig mogelijk deze moeilijke periode kan doorkomen. 

Samen met gans het team van WZC Berckenbosch zetten we alles in het werk om de gezondheid en het sociaal welzijn van uw naaste te verzekeren.

o Bezoek in de bezoekersruimte (in het cafetaria achter schermen; ingang terug via de tuin!)
   In de gemeenschappelijke ruimte heeft men de mogelijkheid tot een bezoek achter scherm
   én ‘onder toezicht’.
° De verklaring op eer & handvest van goed gedrag is nog steeds een verplicht document voor
  deze vorm van bezoek 😊 in huis).
° Er wordt géén bezoek georganiseerd voor reizigers die terugkeren uit rode of oranje zones!
   alle weekdagen van 14u tot 14u30
   op maandag, woensdag & vrijdag van 10u tot 10u30
   op dinsdag - extra mogelijkheid van 17u30 tot 18u
o Plexiraambezoeken (rechtstreeks in de traphallen)