maandag 6 juli 2020

Timo Kielich wint de oefenkoers bij de heren op circuit Zolder.Timo Kielich heeft de oefenkoers op circuit Zolder gewonnen. 160 renners passeerden de inschrijftafel en dat ging gepaard met de nodige vertraging vanwege de afstand van anderhalve meter die moest nageleefd worden. De start die voorzien was voor 16 uur liep daardoor een kwartier vertraging op. Maar voor de heren werden losgelaten op het circuit werd er één minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een collega renner gisteren zaterdag in de wedstrijd van Wortegem Petegem. 

De heren hadden er duidelijk zin in en gingen er een harde wedstrijd van maken. Al van bij het begin van de eerste ronde reden een tiental renners weg. Drie renners in de achtervolging met daarin de latere winnaar. Hij sleurde een wroette om bij de koplopers te komen. Even later was de samensmelting een feit. We kregen dertien leiders. In de achtergrond werd er slag om slinger gedemarreerd maar ze kwamen geen stap dichterbij. Erger nog, de dertien hielden er een hels tempo op na en on de impuls van Kielich liepen de koplopers verder weg. Na half koers werd er een tweede groep gevormd met daarin Sander Lemmens uit Paal. Wat ze ook deden, bij de kop van de koers zouden ze nooit geraken. 

In de voorlaatste ronde pakte Kielich nog eens uit met een stevige demarrage en slechts één renner Toon tippelmans kon zijn wagentje aanhaken. De bel ging voor de laatste ronde, twee konden een lichte voorsprong bijeen fietsen en zullen ook spurten voor de zege. Timo Kielich had weinig moeite om zijn opponent te verslaan in de spurt. Vinny Bzdenga vervolledigde het podium.

 De uitslag;
1-Timo Kielich
2-Toon Stippelmans
3-Vinny Bzdenga
4-Anthony Kets
5-Toon Daniels
6-Jelle Cant
7-Diederik Pemen
8-Elias Vanheel
9-Senne De Meyer
10-Stef Rogier
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's