zondag 5 juli 2020

Shari Bossuyt wint oefenkoers bij de dames op circuit Zolder.Zolder circuit was vandaag het decor voor het wielrennen. In de voormiddag mochten de junioren de spits afbijten en om 13 uur was het voor de dames. 49 dames passeerden de inschrijftafel waaronder heel wat veldrijdsters. Voormalig drievoudig wereldkampioene Sanne Cant en haar ploegmaat Karin Verhestraeten, Laura Verdonschot, Jinse Peeters, Kim Van Den Steen en nog een paar andere kwamen hun conditie bijschaven.

De dames kregen 19 ronden of te wel 76 km voor de wielen geschoven. Al van bij de start ging Julie De Wilde er alleen vandoor. Ze kreeg een paar ronden vrijgeleide en dan was het over. Een strakke wind die over meer dan helft van het parcours waaide hield het peloton gesloten. Dan was het tijd voor wat beweging. 

Eerst wilde Sanne Cant er vandoor gaan maar dat ging niet door. Daarna vormde er zich een kopgroep van negen rensters. Met daarin Mieke Docx, Marthe Truyen als voornaamste namen. Het stond vast dat deze dames zouden sprinten voor de zege. Sanne Cant die samen met twee andere dems in de achtervolging waren gegaan kwamen te laat. De spurt werd al van ver ingezet, licht bergop en een stevige wind op de neus maakte het supermoeilijk. Marthe Truyen leek het te gaan halen maar werd op de meet geklopt door Shari Bossuyt.
Uitslag;
1- Shari Bossuyt
2- Marthe Truyen
3- Viniopala Laura
4- Van Eynde Fien
5- Mieke Docx
6- Julie De Wilde
7- Isabelle Beckers
8- Marijke De Smedt
9- Saartje Vandenbroucke op 09"
10- Valerie Demey op 54"
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's