donderdag 30 juli 2020

Persbericht PZ H|Z => actie samen met Douane & Accijnzen

Vandaag 30/07 heeft onze verkeersdienst een actie gehouden met de mensen van Douane en Accijnzen.  Zij hebben verschillende dispositieven ingenomen en hierbij konden ze:

-          1 bestuurder verbaliseren voor rijden met rode mazout

-         
1923 Euro aan openstaande boetes innen

-          1 voertuig is getakeld omdat de eigenaar een openstaande schuld had van 22000 Euro en niet kon betalen. De bestuurder kreeg ook nog een pv omdat hij geen rijbewijs heeft.

-          1 bestuurder droeg zijn gordel niet en werd ook onderworpen aan de speekseltest omdat hij dermate veel uiterlijke kentekenen vertoonde van recent gebruik. Deze test was positief voor speed. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor 15. Tevens had de man 44 jarige man nog een kleine gebruikershoeveelheid bij die ook in beslag is genomen.

-          1 bestuurder werd beboet voor het gebruik van de gsm aan het stuur

-          1 bestuurder ontving een GAS boete omdat zijn voertuig dermate veel lawaai maakt dat het omstaanders en andere weggebruikers doet schrikken

De actie heeft ook even stil gelegen omdat ze de vaststellingen hebben verricht van een zwaar ongeval op de Beringersteenweg, ter hoogte van het kruispunt met de Joachimstraat. Daar was een 23 jarige bestuurder uit Diest ingereden op een stilstaand voertuig, bestuurd door een dame. Zij raakte licht gewond. De 23 jarige man uit Diest moest bevrijd worden uit het voertuig en kon nadien met zware verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis.  Er zijn geen vaststellingen van drugs of alcohol.

Hierna hebben onze agenten het verkeer moeten regelen aan de spoorwegovergang in de Stationsstraat omdat de barelen naar beneden bleven terwijl de trein in panne stond. Dit was ongeveer van 18 tot 19 uur.