donderdag 23 juli 2020

Nieuws over het openluchtzwembad Terlaemen


Eddy Coels licht ons in wat er zoal gedaan is aan en rond het zwembad

De renovatiewerken hebben serieuze vertragingen opgelopen, mede door de coronacrissis waardoor materialen te laat werden geleverd. Maar ook door heel wat exsta werken die moesten worden uitgevoerd. De badkuip is volledig opnieuw opgebouwd moeten worden met stapelblokken, beton en bewapening vooraleer de liner kon geplaatst worden. Ook de drukbuizen zijn rond het zwembad volledig vervangen zowel de aan en afvoer, en ook dat aan het kinderbad. Er zal ook opnieuw water uit de kikker komen. Het nieuwe bad is volgens de recente nieuwe wetgeving ge├»nstalleerd. Er zijn meer inspuitingen, meer skimmers en meer onderzuigers geplaatst.. 

De pompen hebben op zich laten wachten maar zijn nu geleverd. Deze moeten nog geplaatst en aangesloten worden. De glijbaan moet nog verlengd worden. De boordstenen moeten nog afgekit worden en de dallen rond het zwembad moeten nog terug gelegd worden. Na het vullen van het bad zal er nog een kleurentest uitgevoerd worden. Hopelijk kunnen wij 1 augustus open gaan.

Ook Simonne Maes licht ons in over hoe de stand van zaken staat aan het openluchtzwembad en hoe je tewerk kan gaan voor de opening vanaf 01 augustus. 

Wij zijn gisteren gestart met de poets van de winkel (frigo's, diepvriezers, enz....) het redderslokaal en toiletten enz... doen we later omdat er nog teveel werkvolk rondloopt.
Genieten in Costa del Zolder. 
Er zal op voorhand moeten gereserveerd worden aan € 4 per persoon (geen gratis inkom voor kinderen, geen vermindering voor groepen, geen 10-beurtenkaarten). Er zal ook maar een beperkt aantal personen binnen mogen (mogelijk maar 200 of 250), dat zal nog afhangen van wat de coronamaatregelen ons gaan opleggen. 
Voor ons zal het niet gemakkelijk zijn want 7 van onze 10 vaste vrijwilligers zitten in de risicogroep. 
Er hebben zich nu een aantal nieuwe vrijwilligers gemeld, maar dat vergt natuurlijk een hele organisatie qua planning enz.... 
Onze redders hebben ook bijna allemaal de speciale corona-opleiding gevolgd. 
Hopelijk verergert de besmettingsgraad niet maar versoepelen de maatregelen, zodat we zeker kunnen openen.