vrijdag 31 juli 2020

Mondmaskers verplicht in Heusden-Zolder + andere informatie

Heusden-Zolder, behalve: o wanneer je jonger bent dan 12 jaar; o wanneer je je verplaatst met de fiets, de bromfiets of met de auto; o wanneer je aan het sporten bent. Onmiddellijk na de sportactiviteit zet je je mondmasker terug op: bv. wanneer je van je fiets stapt, tijdens de cooling down of stretching, … o wanneer je een medisch attest kan voorleggen. Vanaf vandaag zal de politie bij overtreding geen waarschuwing geven maar onmiddellijk verbaliseren.
Momenteel wordt overal de nodige signalisatie aangebracht zodat inwoners en bezoekers attent worden gemaakt op deze nieuwe richtlijnen.
· Het samenscholingsverbod van meer dan 10 personen tussen 22 uur en 6 uur blijft behouden.
· Ons lokaal bestuur sensibiliseert vakantiegangers actief om zich te registreren bij thuiskomst en zich in het belang van ieders gezond aan de regels van quarantaine en zelfisolatie te houden.

Daarbij is het belangrijk dat deze regels en ook het Public Health Passenger Locator Form makkelijk toegankelijk zijn. Op de startpagina vinden onze inwoners rechtstreekse toegang tot deze informatie.

Ons lokaal bestuur volgt de ontwikkelingen n.a.v. de heropleving van de coronabesmettingen op de voet op en zal indien nodig bijkomende info verspreiden of maatregelen treffen.

Wat met de geplande activiteiten
· De filmvoorstellingen in openlucht verhuizen naar een binnenlocatie in CC MUZE met een beperkt aantal toeschouwers. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Meer info: www.muze.be
· Het openluchtzwembad zal deze zomer niet opengaan (de opening stond gepland voor morgen 1/8).
· De multiculturele markt zal voorlopig niet georganiseerd worden omwille van het groot aantal te verwachten bezoekers.