zondag 19 juli 2020

Michael Bervoets moet iets na half koers opgeven.Kerniel vandaag. Daar werd de eerste koers koers gereden op Limburgse bodem. Normaal had er vandaag ook gereden voor de trui van Limburgs kampioen maar door de alom-gekende coronamaatregelen werden deze afgeschaft. Dan maar er een gewone koers van maken dachten de organisatoren, en ze kregen gelijk.
145 inschrijvingen eltite en U23 op een zeer selectief parcours met heel wat klimwerk, reken daarbij de28 rondjes van ongeveer 5 km en je krijgt gegarandeerd koers te zien. 
De renners startte niet traditioneel aan de startlijn maar even verder op in een zijstraat.
Publiek mocht niet inde omgeving van de renners komen om aan de strikte veiligheidsmaatregelen te voldoen.
De komst van Laurens Sweeck (nationaal veldrit kampioen) was de publiekstrekker, samen met zijn ploegmaten Jarno Bellens en Toon Vandenbosch. Deze twee heren liet zich niet onbetuigd en vlogen er vanaf de start al dadelijk in. EEn vijftal renners kregen een maximale voorsprong van 50 sec. Ronden lang werden ze voorop gelaten en controleerde het peloton de boel. 

Ook Michael Bervoets stond aan de start. Voor hem ging het iets te snel, zeker bergop werden er hoge snelheden gehaald. Dat was een beetje van het goede teveel en na driekwart wedstrijd hield Michael het voor bekeken. Vooraan ging de strijd gewoon verder. Een achtal ronden zonderde zich twee renners vooraan af, Colman Alex en Baugnies Jerome. Zij konden onder hun twee├źn een ruime voorsprong samen fietsen. In de laatste ronde stond vast dat deze twee heren gingen spurten voor de bloemen. Zo geschiedde ook, Alex Colman toonde zich de sterkste en mocht met de bloemen en een kist fruit naar huis.

De uitslag:
1- COLMAN ALEX
2- BAUGNIES JEROME
3- HEYNS NILS
4- DESPONTIN PIERRE
5- VAN NUFFELEN GLEN
6- BOMBOI DAVIDE
7- SEGERS JOREN
8- VAN DEN BOSSCHE ANGELO
9- BOUTS JORDY
10- VAN TRICHT FLORIS
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze informatie en foto's