woensdag 1 juli 2020

Handelaars Heusden-Zolder danken de politie voor blijvende inspanningen


Na een zware coronaperiode en bij de start van de zomervakantie vonden de Middenstandsraad Heusden-Zolder en de handelaars van de verschillende kernen, dat ons politiekorps een bedankje verdiende. En dus gingen ze hen een hart onder de riem steken met enkele pralines. De coronaperiode heeft ook van de politie veel gevergd. Er moest intensief worden toegezien op het naleven van de regels die door de Nationale Veiligheidsraad werden opgelegd. Meermaals moesten inwoners met een waarschuwing of pv overtuigd worden van de noodzaak van het navolgen van die maatregelen. En ook nu de vakantie begint en veel dorpsgenoten die noodgedwongen thuis of in eigen streek moeten doorbrengen, zou dit wel eens de start van een drukke zomer kunnen worden.

“De handelaars en horeca-uitbaters rekenen ook de komende maanden op de politie om in Heusden-Zolder een positief klimaat te bewaren. De Verenigde Staten zitten inderdaad met problemen zoals die in de nasleep van de dood van George Floyd aan de oppervlakte kwamen. Maar die moeten we niet hier importeren. De politie kwam ook in ons land, in de grootsteden onder vuur te liggen. Volgens ons onterecht en zeker in Heusden-Zolder is geen sprake van discriminatie door de ordediensten,” steekt initiatiefnemer Ronny Oyen van wal. “ We dringen er in tegendeel zelfs op aan dat ze kordaat en zonder onderscheid optreden tegen iedereen die op welke manier dan ook ons handelscentrum verstoort of vervuilt. Handelaars maar ook inwoners hebben alle belang bij een veilige, aangename leefomgeving,” zegt Unal Sekmen, ondervoorzitter van winkelcentrum Cité.

Hij vindt een bondgenoot in Andy Vanhoudt, van de Handelaars Heusden Dorp. “We zitten nu eenmaal met enkele drukke wegen in onze gemeente, die ook nog eens dwars door de handelskernen gaan. We vragen niet liever als dat de politie doortastend optreedt tegen overtreders, zeker ook tegen straatracers en anderen die het voor iedereen gevaarlijk maken.”

“We juichen het absoluut toe dat Heusden-Zolder een bruisende gemeente is met een druk sociaal leven en dat mensen elkaar ontmoeten. Maar het is uiteraard niet de bedoeling dat bepaalde groepjes samentroepen op de gekende overlastplaatsen waar ze zorgen voor nachtlawaai, afval achterlaten en voorbijgangers een onveilig gevoel bezorgen, dan hebben we graag dat de politie optreedt,” aldus Bruno Dethier van de Verenigde Handelaars Zolder.

“In Bolderberg zien we de politie vaak in actie om het verkeer in goede banen te leiden tijdens de grote evenementen op Circuit Zolder. En om mensen die hier onbekend zijn, de weg te wijzen,” legt Jeffrey Jennen van de Bolderbergse Handelaars Vereniging uit. “Tijdelijk is het wat kalmer op het circuit, we hopen dat aan het eind van de zomer en in de herfst alles kan hernemen en we weer bezoekers uit het hele land en van over de landsgrenzen mogen ontvangen. Ook dan rekenen we weer op onze politie.”

Met die positieve boodschap en individueel verpakte pralines voor elke medewerker trokken de handelaars naar het politiecommissariaat waar ze alvast zonechef Ludo Vangeel en de aanwezige personeelsleden bedankten en een veilige zomer toewensten.
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze foto's