dinsdag 24 augustus 2021

Dit is Heusden-Zolder => Verbroedert met Bad Arolsen


Bad Arolsen is gelegen in de Duitse staat Hessen. Op 5 mei 1973 sloten de toenmalige burgemeesters Lemmens van Zolder en Dr. Welteke van Arolsen een blijvend vriendschapsverbond. Het was de bedoeling om op deze manier bij te dragen tot “een vernieuwend Europa zonder grenzen en gedragen door de vriendschap van de burgers”. Vandaag is deze vriendschap intenser dan ooit voorheen In 2003 werd trouwens de dertigste verjaardag van de verbroedering gevierd. In de stad vind je op verschillende plaatsen zichtbare tekens van de verbroedering met Heusden-Zolder. 
Tekst met dank aan Infokantoor toerisme - Vrunstraat 6 - 3550 Heusden-Zolder - t 011 80 80 88 - f 011 80 80 78 - toerisme@heusden-zolder.be
Bad Arolsen
Bad Arolsen, barokresidentie aan de Twistesee, overlaadt u met vorstelijke vakantie indrukken. De stad aan de rand van het Sauerland heeft alles om u te bekoren, met haar kuuroord mogelijkheden,  haar barok kasteel, musea, theater- en concertactiviteiten, haar parken en dreven, haar gezellige cafés, winkels en boetieks.
In de bosrijke omgeving biedt de Twistesee alle mogelijkheden voor een rustige en actieve ontspanning. Waterski en surfen, roeien en vissen, waterpret en amusement aan het zandstrand, fietsen en wandelen op de autovrije weg rond het meer.
Actief zijn en u  laten verwennen, kom vakantie genieten bij vrienden in Bad Arolsen, de barokresidentie aan de Twistesee.
Verbroederingsakte ondertekend op 21/04/1973 in Zolder en op 05/05/1973 in Bad Arolsen 

Aansluiten bij het verbroederingscomité 
Het verbroederingscomité komt maandelijks samen.
Wil je je actief inzetten voor het verbroederingscomité en wil je lid worden,
stuur dan een brief of een e-mail naar de voorzitter:
De heer Patrick Tartarin Dorpsstraat 53|1 te 3550 Heusden-Zolder
Tel 011 53 72 28  e-mail: ptartarin@hotmail.com
Met veel dank aan Patrick Tartarin voor dit verslag en foto's