zaterdag 11 juli 2020

Dehairs Simon wint de open koers op circuit Zolder.


De  170 renners aan de start in de open koers op het circuit van Zolder. Onder hen regerend Belgisch kampioen veldrijden Laurens Sweeck, zijn ploegmaat en eveneens Belgisch kampioen bij de beloften waren van de partij. Verder herkenden we Niels Vandeputte, Jarno Bellens, SanderLemmens en thuisrijder Michael Bervoets. Al in het begin van de eerste ronde een zware valpartij waardoor de wedstrijd moest geneutraliseerd worden. Ergste slachtoffer was Daelman Kristof die er waarschijnlijk twee breuken aan over hield aan het schouderblad. 

De wedstrijd werd terug op gang gebracht en bleef in de eerste ronde gesloten. Een paar schuchtere pogingen van onder andere Toon Vandenbosch , daarna zijn ploeggenoot Laurens Sweeck. Niemand geraakte weg, iedere poging die werd ondernomen werd door het peloton teniet gedaan. Zou het uitdraaien op een massaspurt of kon er nog iemand iets ondernemen. Dat probeerde Jens Adams met een paar kompanen in de voorlaatste ronde, maar ook dat festival ging niet door.

In de laatste ronde zette de formatie van Acrog Tormans zich aan de kop van de koers. Zij probeerde de boel gesloten te houden en om hun spurter Sander Lemmens in een goede positie af te zetten. De spurt werd al van heel ver ingezet, het laatste rechte stuk naar de meet was oplopend en dat was een kolfje naar de hand van Dehairs Simon., Thimothy Stevens werd met een paar centimeter tweede voor Belgisch kampioen bij de elite zonde contract Jelle Mannaert. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's

De uitslag:
1- Dehairs Simon <> 30 R in 2h 41"
2- Timothy Stevens <> zelfde tijd
3- Mannaerts Jelle <> zelfde tijd
4- Sander Lemmens <> zelfde tijd
5- Wouter Van Ende <> zelfde tijd
6- Stijn Siemons <> zelfde tijd
7- Wim Reynaerts <> zelfde tijd
8- Joris Haex <> zelfde tijd
9- Matthias Van Roy <> zelfde tijd
10- Glen Van Nuffelen<> zelfde tijd