zaterdag 11 juli 2020

Chiro Meisjes + jongens Boekt voor de eerste maal samen op bivak!


Chriro Boekt jongens en meisjes gaan dit jaar voor het eerst samen op bivak, dit jaar is het bivak gelegen in Dilsen-Stokkem. Deze voormiddag zijn dan de leiding (met auto's) op voor bivak vertrokken om heel de bivakplaats in orde te maken en tenten op te zetten.De aspiranten zijn dan met de fiets naar de bivakplaats in Dilsen-Stokkem gereden. En in totaal zullen dan zo'n 147 kinderen zich verplaatsen naar Dilsen-Stokkem voeg daarbij nog 31 leiding en 14 kookouders.

Morgen 12 juli vertrekt dan het gros van de groep, de Tito's en Keti's gaan met hun fiets zich verplaatsen en de drie jongste groepen werden aan de bivakplaats afgezet met auto’s aan de kiss and ride zone zodat er niet te veel contact komt tussen de ouders. De containers met materiaal heeft de gemeente al ter plaatse gebracht met de vrachtwagen. De sloebers, speelclub en rakwi’s worden de 12de doorheen de dag afgezet op de bivakplaats op verspreide uren.

Het bivak zal de 20 ste juli ontbonden worden , de ouders komen de kinderen terughalen, de anderen fietsen terug naar huis. En leiding en aspi's blijven wat langer om het bivak terug af te breken en het bivakterrein ordelijk achter te laten.

Heel het bivak zal er rekening gehouden met de corona voorschriften, er word in bubbels gewerkt, 1,5 meter afstand houden, handen heel veel desinfecteren. En na elke activiteit zal het materiaal ontsmet worden.
Met veel dank aan Gitte Vanoppen en Dante Engelen voor info en foto's
Ook dank aan Linda Graulus voor de bovenste foto's