donderdag 9 juli 2020

Bubbelen op bivak

Een zomervakantie is vaak een drukke periode voor jeugdwerkinitiatieven, zeker als het over het organiseren van een bivak gaat. Maar deze vakantie wordt ongetwijfeld één om nooit te vergeten. Omwille van de coronamaatregelen komt er heel wat extra werk op de leiding af. Groepen indelen in bubbels van 50 kinderen, extra voorzieningen en meer aandacht voor hygiëne zijn maar enkele voorbeelden. Geen eenvoudige opdracht, maar de vrijwilligers zetten alles op alles om hun bivak tot een geslaagd einde te brengen.

Natuurlijk kunnen ze rekenen op de steun van onze diensten. Elke groep krijgt bijvoorbeeld een pakket met daarin voldoende signalisatie rond hygiëne en veiligheid op de kampplaats, maar ook een voorraad desinfecterende gel. Onze collega’s van Jeugd staan hen ook bij met alle vragen rond de maatregelen.

Zoals elk jaar staat ons Team Werkplaats klaar voor het vervoer van het spelmateriaal of tenten. In totaal worden er 5 containers ingezet, goed voor 34 verschillende dagritten op een parcours van 3 027 km. Roulez roulez!
Info: Team Welzijn | Jeugd - 011 80 80 86