maandag 8 juni 2020

Wegenwerken in je buurt


Aanleg fietspad Everselkiezel
Ondanks het oponthoud van een 10-tal dagen door de coronamaatregelen, gaat het de goede kant uit met het fietspad aan de Everselkiezel. De grachten werden ingebuisd en vanaf de fietsersoversteekplaats tot aan de bosrand werden netjes boordstenen geplaatst.  Ondertussen is de steenslagfundering in orde voor de rode klinkerbestrating van het fietspad. En ook het deel vanaf de Bosrand tot aan de rotonde met de Beringersteenweg wordt aansluitend voorzien van geklinkerde fietspaden.

Nieuwe brug over kanaal in Genenbos
Vanaf 22 juni wordt de brug in Genenbos onderbroken voor een periode van 9 maanden. Er is een omleidingsweg voorzien via de Beringersteenweg-Kasteletsingel (N72)  en de Lummenseweg (N717). Het verhogen van de brug over het Albertkanaal in Lummen en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van knelpunten op het Albertkanaal. Op termijn zullen meer dan 20 gelijkaardige bruggen zijn gebouwd.

De nieuwe brug ligt op dezelfde plek als de huidige. Ze wordt verhoogd tot 9,10 m doorvaarthoogte en verbreed van 50 naar 86 meter.  Bij het ontwerp van de aansluitende wegen ging er speciale aandacht naar een verhoogde veiligheid voor fietsers, die een vlotte aansluiting naar het jaagpad krijgen. Je kan de werken volgen via de website www.vlaamsewaterweg.be/brug-lummen.

Sint-Maartenlaan is al klaar
De aannemer heeft deze riolerings- en wegenwerken volgens plan kunnen afwerken. Het resultaat mag er zijn!  De rioleringsproblemen zijn opgelost en de inwoners van de Sint-Maartenlaan kregen een splinternieuwe straat. Momenteel is de afkoppelingsaannemer nog bezig met het scheiden van de riolering op priv├ędomein maar ook deze werkzaamheden zullen weldra klaar zijn.
Info: Team Leefomgeving | Wegenis & Riolering – 011 80 80 87