woensdag 3 juni 2020

Vlaanderen voorziet € 544.424,44 voor sport-jeugd-en cultuurverenigingen in H|Z


Vlaanderen trekt € 87 miljoen uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. “Alles begint in de lokale verenigingen”, zeggen Jambon en Weyts. “Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”

Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. “We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken”, zegt Weyts. “Maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”

“Vlaanderen voorziet € 544.424,44 voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Heusden-Zolder”, zegt Peter Orens. “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in Heusden-Zolder mee vorm te geven. Bij het toekennen van deze extra middelen moet de gemeente prioriteit geven aan de verenigingen die het hardst getroffen werden en heel wat inkomsten aan hun neus hebben zien voorbijgaan. Daarnaast willen we vanuit N-VA Heusden-Zolder ook benadrukken dat deze centen niet mogen gebruikt worden om te besparen op de normale toelages die al voorzien zijn of dat deze middelen aangewend worden voor nog meer bakstenen.”