maandag 1 juni 2020

Virtual Belcar Series Circuit Zolder Ronde 2.


Gisterenavond werd er het circuit van Zolder de 2de ronde van de virtuele Belcar series gereden. Vorige week zondag werd de eerste ronde gehouden op het circuit van Spa Franchorchamps. Het werd een spannende race met in de eerste ronde al héél wat averij voor de rijders in de laatste gelederen.

Zo moesten ons Limburgse duo Dekens-Aerts al in de eerste ronde de pitlane opzoeken. Daar verloren ze heel wat tijd en moesten als voorlaatste rijders terug de baan op. Nochtans beloofde het voor de jongens een boeiende race te worden. Een eerste keer deelnemen tussen de grote jongens is een droom voor velen. Helaas zit er dat vandaag niet in. Ondanks hun tweede plaats van gisteren in de Zolder Touring Cup is er geen plaats voor hun vandaag in de Belcar. Zij kregen in de allerlaatste ronde nog een strafpunt aan hun broek waardoor ze hun deelname vandaag in rook zagen opgaan.

Over naar de orders van de dag. In een uur durende kwalificatie met de Radicals (10), Porche Cup (11), Porche GT4 (10) en TCR (10).
De pole is voor het Radical team van Simtag Racing, op de 2de plaats vinden we het team Statis en 3de op de grid is het team Traxxis bij JGV Services. Bij de Porche Cup heeft het team van EMG Motorsport de beste tijd voor Allied Racing Esports Belcar en op de derde plaats Vaporshop RDR Motorsports. Dan hebben we de GT4 waar het team van Torque Freak Racing GT4 by Carrot de snelste tijd neerzet voor het team van Scudera Sim Racing en op de drie Flemish Simsports GT4.
Op naar de start van deze drie uur durende race. Met Cornelis achter het stuur van de radical uit de stal van Simtag Racing op de pole. De start wordt gegeven achter de safetycar. Cornelis op de pole mag de snelheid aangeven en gaat hij ook als eerste de eerste linkse bocht in. Hij weet direct een kleine kloof te slaan op zijn naaste belagers Verbelen en Wauters. Bij de Porche cup is de leiding voor Kusters voor Pedersen en D’Hauw. Bij De GT4 is de leiding voor Claessens voor Vatlet en in de TCR klassen leidt Sipos voor Dupan en Vanutven..In een incident rijke eerste half uur krijgen de kijkers toch heel wat spektakel te zien. Schuivers, wagens die in de muur of banden belanden. De radicals die een pak sneller zijn dan de rest van het veld zorgen regelmatig voor opschudding. Bij de Radicals is er een verbeten strijd voor de derde plaats tussen Sarzynski en Nagel. Tim Claessens leidt nog steeds comfortabel in de GT4 klasse.
We naderen stilaan het uur en dan zijn er veel teams die wisselen. Bij de Porche Cup krijgen we een nieuwe leider. Kusters die van de baan ging en de leiding moest laten aan Pedersen. Na deze leiderswissel ging Pedersen binnen voor een driverswissel en nam Claeys het stuur over. Senne Hulsmans zoon van oud wielrenner Kevin Hulsmans die in de Porche GT4 rijdt, is derde in zijn klasse. Ook Suffeleers heeft plaats genomen in de Porche Cup wagen en is achtste in zijn klasse en 18de algemeen.

Na anderhalf uur racen, een massacrash veroorzaakt door een radical. Deze probeerde langs rechts in te halen maar de deur ging dicht waardoor er crash werd veroorzaakt. Even voor deze crash nog een Porche die door de lucht zweefde. Ondertussen heeft Cornelis het stuur overgegeven aan Stockmans. Bij de Porche Cup is Davy Suffeleers ondertussen opgeklommen naar een derde plaats in zijn klasse en 12de algemeen.

Na twee uur wedstrijd krijgt ook de leider algemeen te maken met een crash. Daardoor moet hij even de Pit in voor een herstelling. Zijn nummer 1 plaats komt niet in het gedrang. Even als op een rijtje zetten na twee uur wedstrijd . Bij de radicals leidt Cornelis voor De Wilde en Van. In de Porche Cup is Boccorh leider voor Kuster en Corsius. In de GT4 klasse is Lemmens die de leiding heeft voor Claessens en Hulsmans. Dan in de TCR klasse is het Van Putten die de leiding heeft voor Hessels en Borgonjon. Even opschudding in de GT4 klasse waar de leider Claessens wordt aangereden in de Jacky Ickx chicane. Geen al te grote schade aan de wagen en kan zijn weg als leider verder zetten.

Bij de radicals krijgt ook Janssens zijn deel. Hij wordt aangereden en bij het terug op de baan komen wordt hij nog eens aangereden en is de wagen total lose. Janssens moet de pit in en de opgave is een feit. Fabrice Cornelis wint de de 2de ronde van De Virtual Belcar Series op het circuit van Zolder. De volgende race is over veertien dagen op het circuit van Le Mans
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze informatie & foto's

De uitslagen per klasse:
In de Radical klasse;
1- Simtag Racing
2- SimRC Clubsport op 1R
3- Delahaye Racing Team by TX3 op 1R

De Porche Cup;
1- EMG Motorsport
2- AlliedRacing Esports Belcar op 1R
3- Vaporshop RDR Motorsport op 2R

De GT4 Klasse;
1- Torque Freak Racing GT4 by Carrot
2- Scuderia Sim Racing op 45 sec
3- Flemish Simsports GT4 op 1R

De TCR Klasse;
1- G-Drive Racing Eximia TCR
2- Flemish Simsports TCR op 1R
3- Simtag Racing op 2R