dinsdag 23 juni 2020

Springplank Eversel sluit de deuren van dit schooljaar door 2 corona besmettingen

De Springplank Eversel  sluit de deuren vanaf morgen tot einde van dit schooljaar. In de Lagere school is er een nieuwe besmetting van covid-19 vastgesteld. Deze besmetting kan niet in verband gebracht met de vorige besmetting laat de School aan de ouders weten.

Zo is er onmiddellijk contact opgenomen met de CLB arts en de preventieadviseur.
Samen met hen en ons schoolbestuur hebben we de beslissing genomen om de school volledig te sluiten tot het einde van het schooljaar.
De veiligheid en gezondheid van al onze kleuters, leerkrachten en ouders staan voorop.
De kleuters werden van bij de heropstart volledig geïsoleerd van de bubbels van de lagere school. Om die reden hebben we ervoor gekozen om onze kleuters deze schooldag te laten afronden om 15u15.

Vanaf morgen worden deze niet meer verwacht op school, en deze maatregel is ook voor de noodopvang die zoals steeds verzorgd wordt door de school. Dat betekent dus ook dat er overdag geen opvang meer is in St Baaf.
Het schoolbestuur vindt het spijtig dat ze op deze manier afscheid moeten nemen van dit schooljaar, maar dit is wel de juiste en meest verstandige beslissing met de huidige situatie. De ouders werden op de hoogte gebracht, het gaat om  meer dan 400 kinderen.