vrijdag 12 juni 2020

Sport en toerisme komen terug op gang, infokantoor opent terug de deuren


Met de zomervakantie in het verschiet staan ook de collega’s van ons toeristisch infokantoor klaar om terug bezoekers te ontvangen.  Op maandag 15 juni openen ze hun deuren en helpen ze iedereen graag verder met tips over de toeristische hoogvliegers van Heusden-Zolder.

Zo’n hoogvlieger is ongetwijfeld ZLDR Luchtfabriek, gelegen op onze mijnsite.  Na een lange periode van sluiting zijn ook zij klaar om iedereen onder te dompelen in ons rijke mijnverleden.  Geniet van de oude installaties, verdwaal in de verhalen van oud-mijnwerkers en laat je verbazen door de unieke architectuur. ZLDR Luchtfabriek kan je vanaf zondag 14 juni terug bezoeken.

Voor beide locaties vragen we iedereen om uiteraard rekening te houden met de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen.

Op sportief gebied kwam er afgelopen week ook goed nieuws.  In de sporthallen van Berkenbos, Heusden en Zolder kunnen sportverenigingen en contactloze sporten t.e.m. 5 juli terug trainingen organiseren.  Team Sport nam contact op met alle clubs, bracht hen op de hoogte van de veiligheidsmaatregelen en plande hen in voor de drie locaties.  Ook de cafetaria van zowel sporthal Berkenbos als Bolderberg zijn terug open voor publiek.