zondag 14 juni 2020

Samen tegen Corona.


Maikel en Dylan Kellens uit Heusden-Zolder zijn reeds meer dan een 2-tal weken dag en nacht bezig met het 3D-printen van Face Shields voor alle zorgverleners in de regio. Ze hebben nu met hun twee al een 150 stuks kunnen produceren. Dit onder het toeziend oog van het: “Makerscollectief 4 Limburg” waardoor ze nu samen al meer dan 700 stuks hebben kunnen verdelen.
Gratis aanbod

Voorlopig kon het initiatief door sponsors de beschermingsmaskers gratis aanbieden. Om dat te kunnen blijven doen hebben ze meer sponsors nodig. Die kunnen zich ook aanbieden op de website. “Mensen kunnen zich aanbieden als sponsor, maar kunnen ook de handen uit de mouwen steken. Zo kunnen we de actie uitbreiden en nog meer aan de vraag voldoen.”

Bezoek de website via volgende link: www.makerscollectief4limburg.be/    

Woonzorgcentra en ziekenhuizen hebben nood aan materialen om zich te beschermen tegen het coronavirus. Daarom hebben Universiteit Hasselt en hogeschool PXL een website opgestart waarop instanties kunnen melden welke materialen ze nodig hebben en kan je in de andere richting ook je materialen aanbieden. “We zagen dat heel wat mensen beschikken over een 3D-printer en in deze periode heel wat tijd hebben. Met de website proberen we de krachten te bundelen en een hele omgeving aan te maken om iedereen te voorzien van hun noden,” zegt Steven Nagels, ingenieur van Universiteit Hasselt. Zo heeft Maikel ook van zijn vaste leverancier Filright een grote partij filament (de nodige grondstof voor de prints) gekregen als sponsoring. Het collectief heeft ook al van verscheidende particulieren grondstoffen mogen ontvangen.

Dus al degenen die op een of andere manier willen sponsoren of bijdragen aan dit initiatief om de zorgverleners van broodnodig materiaal te voorzien, mogen zich altijd kenbaar maken. Ook zorgverleners die nog nood hebben aan beschermend materiaal kunnen hun op de site aanmelden. Samen sterk tegen Corona. Met veel dank aan Filip Kellens