zaterdag 6 juni 2020

Persbericht PZ H|Z Auto in beslag genomen na onverantwoord rijgedrag

Gisterenavond hebben wij nog een actie georganiseerd naar aanleiding van tal van meldingen van overlast door hangjongeren, door voertuigen en straatracen.  Ook de overlastplaatsen werden mee opgenomen in de patrouillesectoren.   
Onze ploegen hebben vele controles kunnen uitvoeren en konden vaststellen dat
·         5 bestuurders een verboden richting inreden aan de werken op Everselkiezel
·         7 vrachtwagens zonder vergunning parkeerden binnen de verboden zone
·         3 bestuurders fout geparkeerd stonden op gekende plaatsen als St Lutgardis en Wendelenhof
·         1 bestuurder reed rond met een voertuig dat niet ingeschreven, noch verzekerd was. Dit werd dan ook in beslag genomen en getakeld.
Buitenom werden nog onmiddellijke inningen opgesteld voor fout gebruik van de lichten of richtingaanwijzers, kentekenplaat die niet zichtbaar was en parkeren op het fietspad.
Een leerling bestuurder werd betrapt terwijl hij reed zonder begeleider en tevens een passagier bij had.  Zijn auto was ook niet voorzien van een L of spiegel en bovendien verleende hij geen voorrang aan een rotonde. 
De opvallendste vaststelling was echter het betrappen van een 22j man uit Beringen. Hij reed over de Koerselsebaan in de richting van Heusden.  Hij reed bijzonder kort op het anoniem dienstvoertuig en spoorde de ploeg aan om sneller te rijden door zijn agressieve rijstijl.  Uiteindelijk haalde hij het dienstvoertuig in, dat tot 110 km/u moest rijden om hem bij te houden in de bebouwde kom.  Wat verderop stopte het voertuig vanzelf, waarop ze hem controleerden.  De bestuurder was bijzonder arrogant en schold de inspecteurs uit in bijzijn van andere jongeren.  De bestuurder werd geconfronteerd met de vaststellingen maar hij zag zijn fout niet in.  Buiten deze vaststellingen heeft man positief geblazen en diende zijn rijbewijs 6 uur in te leveren.  De auto werd op bevel van de officier bestuurlijke politie in beslag genomen voor 15 dagen.
Voorts werd ook de flitsauto ingezet tijdens de actie :
  • Ringlaan – bebouwde kom : 244 passanten waarvan 80 geflitst
  • Terrillaan – zone 50 km/u : 92 passanten waarvan 13 geflitst
  • Koolmijnlaan 70 Km/Hr: 115 passanten waarvan 4 geflitst
  • Koolmijnlaan 50 Km/Hr: 121 passanten waarvan 21 geflitst
  • G.Gezellelaan – 70 km/u: 90 passanten waarvan 2 geflitst
  • Beringersteenweg – 70 km/u : 51 passanten waarvan 8 geflitst. 1 van deze 8 reed aan 126 km/u en komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs als hij voor de rechter zal moeten verschijnen