maandag 29 juni 2020

Persbericht PZ H|Z => 4 inbeslagnames op 1 dag


Afgelopen zaterdag heeft onze verkeersdienst weer patrouille gereden met de motoren en op verschillende locaties postgevat met onze flitsauto.

Opnieuw konden bromfietsen in beslag worden genomen voor 30 dagen omdat ze veel te snel reden. Tijdens een patrouille op de Koolmijnlaan konden drie jonge mannen staande gehouden worden die met hun bromfiets aan hoge snelheid reden. Een vierde kon nog wegrijden zonder dat hij verderop kon geïntercepteerd worden. De papieren van de bromfietsen waren allemaal in orde maar toen gebeurde de rollentest De bromfietsen klasse A behaalden snelheden van 57, 62 en 99 km/u. Buiten deze bromfietsen werd ook nog een motorfiets in beslag genomen wegens het ontbreken van een verzekering en inschrijving. De bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen dus wordt momenteel nog onderzocht of hij rijverbod heeft. Afgelopen weken heeft deze met zijn valse nummerplaat ook tweemaal de flits doen afgaan op de Schansstraat. Hij reed op die momenten 107 en 117 km/u alwaar 50 km/u is toegestaan. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank. Even later kwam zijn broer met een lichte bestelwagen aangereden op de plaats van controle. Hij is ook gekend voor problemen in verband met het rijbewijs, waarop de ploeg overging tot controle. Hun vermoeden werd bevestigd, de man kon geen rijbewijs voorleggen. Dit ligt nog steeds op de rechtbank totdat hij zijn examens opnieuw heeft afgelegd. Ook hij zal zich (opnieuw) moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Op de Meylandtlaan werd nog een 4e bromfiets (klasse B) in beslag genomen, ook voor 30 dagen. Deze haalde 70 km/u ipv 45km/u.

Verder werden nog 3 vrachtwagens geverbaliseerd voor parkeren zonder vergunning, 3 bestuurders voor gebruik van de gsm, eentje die het inhaalverbod niet naleefde en nog een andere voor onnodig remmen en ophouden van het verkeer. 1 bestuurder werd geverbaliseerd op de GAS wet omdat zijn voertuig een abnormaal hard lawaai maakte.

Het flitsvoertuig controleerde maar liefst 2292 voertuigen op hun snelheid. 743 bestuurders reden te snel, wat neerkomt op 32%. 2 bestuurders zullen hun rijbewijs moeten inleveren omdat zij tussen de 87 & 90 hebben gereden in de bebouwde kom, in de Bieststraat. Voorts werd gecontroleerd op de Zandstraat, St Jobstraat, Inakker, Schansstraat, Koolmijnlaan en Beringersteenweg.