vrijdag 19 juni 2020

Persbericht PZ H|Z => 3 bestuurders komen in aanmerking intrekking rijbewijs

foto Rudi Coomans
Gisteren 18/06/2020 heeft onze politiezone op verschillende wijze verkeerscontroles gehouden binnen de gemeente :

De verkeersdienst heeft het snelheidsvoertuig ingezet en konden 1491 bestuurders verspreid over 7 locaties controleren op hun snelheid.  473 bestuurders werden betrapt op te snel rijden en mogen zich aan een boete verwachten.  Onder deze bestuurders zijn ook 3 die in aanmerking komen voor een intrekking van hun rijbewijs.  Zij reden namelijk tussen de 87& 90 en tussen 116&120 op de Bieststraat alwaar de snelheid beperkt is tot 50 km/u gezien dit de bebouwde kom is.  Een derde bestuurder reed tussen de 97&100 ipv 50km/u op de Zandstraat.

Er is dus gecontroleerd in de Zandstraat en St Jobstraat omdat er recent een nieuw snelheidsbeleid werd ingevoerd. De gemeente heeft hierover gecommuniceerd via haar kanalen, de aanhangwagen van onze zone heeft er gestaan en de digitale snelheidsmeters met smiley’s hebben er gestaan om de mensen hierop attent te maken.  De metingen hebben aangetoond dat er nog veel overtreders waren, waarop de gemeente extra borden heeft laten plaatsen waarop de beperking tot 50 km/u duidelijk zichtbaar is. 
Gisteren werden 173 bestuurders gecontroleerd in de Zandstraat en 74 (42%) waren in overtreding.  In de St Jobstraat werden 336 bestuurders gecontroleerd en 167 (49%) waren in overtreding.

Een fietspatrouille van de interventiedienst heeft ook nog toezicht gehouden op het fietsroutenetwerk naar mogelijke hangjongeren die de coronamaatregelen niet respecteren. Zij hebben in onze ‘winkelzone’ toezicht gehouden op het correct parkeren van de voertuigen en in het bijzonder ook de mindervalidenplaatsen en konden vaststellen dat iedereen zich correct had geparkeerd.  Zij hebben wel in dezelfde periode vastgesteld dat 3 autobestuurders aan het bellen waren tijdens het rijden. 
Hierna hebben ze hun patrouille via Zolder centrum verder gezet tot in Bolderberg.  Zij hebben daar geen vaststellingen kunnen verrichten noch verdachte figuren kunnen opmerken. 
Uiteindelijk hebben zij nog toezicht gehouden aan de school Beekbeemden bij het einde van de schooluren en ook daar zijn geen vaststellingen verricht.