woensdag 3 juni 2020

Circuit Zolder scheelt (bijna) een heel seizoen "Toekomst verzekerd"


Dank aan Joseph Bams voor deze foto's
De activiteitenkalender van Circuit Zolder voor de komende maanden is klaar en afgestoft. Om dit te bereiken was door iedereen achter de schermen hard gewerkt. Ze hebben letterlijk hemel en aarde bewogen. Vrijwel alle grote evenementen vinden plaats. DTM, de absolute toprace die aanvankelijk gepland was voor eind april, zal nu twee ronden in Zolder plaatsvinden, verdeeld over twee opeenvolgende weekenden. 'De toekomst is verzekerd. Ondanks de buitengewone omstandigheden is deze kalender een fantastische prestatie. ”, Aldus een opgetogen General Manager Sven Pribylla.

Hieronder vindt u de data van de belangrijkste gebeurtenissen vetgedrukt. “Het was een hele klus, maar we konden de kalender pas definiĆ«ren en bevestigen als iedereen die had gevalideerd. We zijn bijzonder verheugd met de twee DTM-rondes in oktober. Dit is een blijk van vertrouwen en een bevestiging van het uitstekende werk van voorgaande jaren. Ons goede rapport met Frederic Elsner, event directeur van de overkoepelende organisatie DTM-ITR, heeft hierin zeker een rol gespeeld ”, voegde Pribylla toe.

Herontdekking en heroriƫntatie Met het eerste bezoek van het DTM-circus in 2019 (een in-house organisatie van ongeveer 500 mensen, showpodium met verschillende Disc Jockeys en veel off-track entertainment) bleek Elsner opgetogen te zijn over de manier waarop de Deutsche Tourenwagen-Masters werden ontvangen en de filosofie die Circuit Zolder eerde. In de afgelopen jaren heeft het circuit, onder impuls van Sven Pribylla en zijn team, zijn spreekwoordelijke tweede adem gekregen: het heeft zichzelf op de kaart gezet als toeristische bestemming voor jong en oud, vakantiegangers, sporters en autosportliefhebbers Dankzij de diversiteit zijn de mogelijkheden verruimd met meer activiteiten voor fietsers, auto- en motorliefhebbers die nu hun hart kunnen ophalen tijdens circuitdagen. Daarnaast is Circuit Zolder uitgegroeid tot een volwaardige B2B eventlocatie.

Exceptional 2020 - Op schema voor een geweldige 2021

Het is daarom belangrijk dat 2020 geen jaar is met ongeplande pauzes waarin alle geleverde inspanningen slechts verdampen. Behalve de Historic Grand Prix (integraal verplaatst met alle series naar het derde weekend van augustus in 2021) zijn alle grote evenementen 'gered'. Er was wat duwen en duwen met de data van evenementen nodig, zoals het Zolder Fun Festival, de UEC BMX European Cup ronde 5 & 6, de 3 Nations Cup BMX ... “Als het gaat om toeschouwers bij races en evenementen valt nog te bezien of en in hoeverre zij die gepland na 31 augustus mogen bijwonen - die tot die datum achter gesloten deuren blijven. We beleven rare tijden, maar feit is dat de toekomst van het circuit verzekerd is. We blijven op koers met alle grote namen aan boord. Het had anders kunnen aflopen. 2021 kan - hout aanraken - een goed jaar worden ', besloot Pribylla.


*August 08-09 Zolder Superprix
*August16 Essec 12 Hours Cycling
*August 22-23 Zolder Fun Festival

September 06  BMW Fan Day
September 12-13 FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix
September 19-20 European Solar Challenge
September 26-27 3 Nations Cup BMX
September 26 Zolder Cycling Cup

October 03-04 American Festival NASCAR
*October 9, 10-11 DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)
*October 16, 17-18 DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)
October 31-  November 01 UEC BMX European Cup Round 5 & 6

November 07-08 24 Hours of Zolder
November 20-21 1000 km of Zolder

December 26 Telenet Superprestige cyclo-cross

*no public permitted
 For additional information www.circuit-zolder.be