woensdag 20 mei 2020

Verdeling van de mondmaskers in H|Z

Deze morgen vanaf 08 uur vertrokken  vanuit verschillende locaties de groepen mensen van de dorpsraden en andere verenigingen of mensen die zich hiervoor hadden opgegeven. De sporthallen H|Z zijn de vaste uitvalbasis voor heel deze organisatie opgezet door het gemeente & OCMW bestuur. Lokaal bestuur Heusden-Zolder nam dan ook haar verantwoordelijkheid en bestelde voor elke inwoner vanaf 3 jaar een duurzaam en herbruikbaar exemplaar. Elke inwoner een mondmasker bezorgen is een organisatorische uitdaging, maar wel eentje die we met veel gedrevenheid aanpakken.

We moeten rekening houden met het aantal personen, maar ook met het aantal kinderen.
Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen immers een aangepast formaat. In elk pakket zit de nodige informatie over het gebruik van het masker. In totaal worden er 30.041 volwassen mondmaskers en 3.401 exemplaren voor kinderen ingepakt.

Zo trekken ongeveer 190 medewerkers en vrijwilligers van de dorpsraden hun stapschoenen aan of springen op de fiets om vanuit verschillende locaties alle pakketten te verdelen. De bedoeling is om alles in één dag af te ronden. En dat is een hele uitdaging, zeker omdat er 13.659 adressen zijn … goed voor 282 km aan straten.
Dank u gemeente Heusden-Zolder (www.heusden-zolder.be ) voor dit prachtinitiatief en voor de fijne werking.