dinsdag 5 mei 2020

#samentegencorona

De corona-maatregelen hebben een invloed op ons allemaal. Ze wegen door op zowel inwoners als ondernemers. De oproep is en blijft om vol te houden en alle maatregelen goed op te volgen. Om deze boodschap extra te onderstrepen, zet lokaal bestuur Heusden-Zolder de zeilen bij met de campagne #samentegencorona.
Met #samentegencorona werken we rond 4 thema’s. Een eerste daarvan is #ikhelp. Onze gemeente staat gekend om haar geëngageerd en actief verenigingsleven. Afgelopen weken zagen we daar meer dan ooit sterke voorbeelden van. Heusden-Zolder brengt mensen die hulp kunnen gebruiken in contact met enthousiaste inwoners of verenigingen via het initiatief Heusden-Zolder-Helpt. Momenteel staat de teller op 150 inwoners en verenigingen die de handen uit de mouwen willen steken.
Met #ikblijfthuis ligt de focus uiteraard op het ‘blijf-in-uw-kot’ principe. Door je persoonlijke bubbel zo klein mogelijk te houden, verlaag je je kansen om het virus te vatten. Maar #ikblijfthuis doelt ook op onze zomervakantie. Vakantie in eigen land biedt ook tal van mogelijkheden. En onze gemeente heeft troeven in handen die we zeker nog zullen uitspelen.
Onze lokale middenstand deelt helaas ook in de klappen. Met #ikkooplokaal ondersteunen we onze handelaars met een overzicht op onze gemeentelijke website van handels- en horecazaken die online verkoop, take-away of thuisbezorging aanbieden. Maar ook hier plannen we extra acties om #ikkooplokaal extra in de verf te zetten.
Tot slot is er zeker aandacht voor iedereen die een tandje bijsteekt. Met #ikwerk geven we extra aandacht aan onze helden in de frontlinie. Op welke manier ervaren zij deze crisis en hoe beïnvloedt het hun job of werking? Wij bieden hen binnenkort een platform om hun verhaal te doen.
Aan elk thema koppelen we tal van leuke acties. Hou zeker onze communicatiekanalen in de gaten en blijf zo op de hoogte van elke actie. Om onze campagne wat kracht bij te zetten, kreeg de gevel van het gemeentehuis een kleine make-over en hangen we #samentegencorona-banners aan onze bekendmakingsborden aan de invalswegen en de kerkdorpen.Samen komen we hieruit. Samen tegen corona!