vrijdag 29 mei 2020

Persbericht PZ H|Z => Bromfiets rijdt minstens 99 km/u

Gisteren heeft onze verkeersdienst een actie georganiseerd binnen onze zone. Hierbij werden de moto’s ingezet maar ook het flitsvoertuig. In totaal werden 1295 voertuigen gescand door de flitser en mogen 233 bestuurders (18 %) zich verwachten aan een boete een dezer dagen. Niemand van deze overtreders komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs.

Buiten deze controle hebben onze motards kunnen vaststellen dat 3 voertuigen fout geparkeerd stonden op een fietspad, 2 voertuigen stonden langs elkaar geparkeerd om te kunnen praten, en 1 voertuig is geverbaliseerd voor een overdreven lawaai van zijn uitlaat. Er is vastgesteld dat die uitlaat ook niet vermeld stond op het keuringsbewijs, waarvoor hij onmiddellijk naar de keuring werd gestuurd.

Verder werd een jongeman van 16j uit Heusden-Zolder geverbaliseerd wegens een opgefokte bromfiets. Op het zicht zou men zelfs denken dat het een motorfiets is, maar het is wel degelijk een bromfiets klasse B, beperkt tot 45km/u. De bromfiets werd op de rollen gezet die (minstens) 99 km/u hebben aangegeven. Zijn brommer is voor 30 dagen in beslag genomen waarna hij opnieuw kan afgesteld worden. Hij zal zich ook voor de rechter moeten verantwoorden voor de begane overtredingen.