donderdag 14 mei 2020

Persbericht PZ H|Z => Auto in beslag genomen na achtervolging.


Op woensdag 12/05/2020 heeft onze verkeersdienst een controle gehouden met als specifiek aandachtspunt het dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur. Tijdens deze actie zijn 6 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, 1 voor het niet gebruiken van een kinderzitje en een pv voor het sturen met een voertuig met buitenlandse nummerplaten. Er werd bijkomend ook een pv voor de belastingen gemaakt.
De meest opvallende zaak van de dag betrof een witte VW Passat die werd aangemaand om te stoppen door de agent op de Koolmijnlaan thv de rotonde met de Langstraat. Vlak voor de agent geeft de bestuurder echter gas bij en vliegt rakelings langs de agent die nog net op tijd kon wegspringen. Er ontstaat een achtervolging met een voertuig dat klaarstond en die duurt ongeveer een viertal kilometer. De ploeg dient tot 130 km/u te rijden waar 70 is toegestaan om het vluchtend voertuig bij te houden. Ze rijden over de Stationsstraat, zo de Mommestraat in. Even verderop in deze straat geeft de bestuurder het op omdat hij de ploeg niet kan achterlaten. Tijdens deze vlucht is de bestuurder tegen 100 km/u door een as-verschuiving gereden, waar arbeiders van de gemeente aan het werken waren en ei zo na geraakt werden.
Bij controle bleek dat de wagen niet ingeschreven, niet gekeurd en niet verzekerd was. De bestuurder beschikt ook niet over een rijbewijs gezien hij maar 14 jaar is! Hij heeft de wagen van zijn vader genomen zonder diens medeweten. De nummerplaten van een camionette van zijn moeder opgehangen en een ritje gaan maken.
De jongeman is geen onbekende voor de jeugdrechter en zal zich later nog moeten verantwoorden. Het parket werd gebeld en ging de zaak van nabij opvolgen. De auto is voorlopig in beslag genomen.