zondag 10 mei 2020

[Open brief] Het hoger onderwijs — de kanttekening: corona-editie

Naar aanleiding van het opinieartikel dat afgelopen vrijdag in Knack verscheen, schreef Elian Pergola een open brief. Hij beaamt dat wat hoogleraar J. Meys aan de Universiteit van Gent al opmaakte uit de enquête die er aan zijn faculteit werd afgenomen: de studenten hebben het onder de coronacrisis zwaar.

Elian wil in zijn brief zeker geen kritiek leveren op iedereen die zijn best doet om de periode zo draaglijk mogelijk te maken, ook voor studenten. Hij weergeeft zijn mening op het hoger onderwijs en hoe die omgaat met de crisis.
De werkdruk daalt niet en dat vindt hij merkwaardig.
De tijd waarin alle leerstof moet worden verwerkt, wordt zeker niet verruimd en daar krijgt hij maar moeilijk vrede mee. Hij laat op een licht poëtische manier de grote-mensen-wereld weten wat hij denkt.

Zijn doel is om studenten in deze moeilijke tijden gehoor te geven, om hen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan en hij wil de onderwijsmachten met de neus op de feiten drukken: “het systeem veronderstelt verandering…” KLIK HIER en lees de brief die Elian schreef