woensdag 27 mei 2020

Online infosessies over brug Genebos

Eind juni starten de hoofdwerken voor de bouw van de nieuwe brug over het Albertkanaal in Lummen. Op de plaats van de bestaande brug bouwt de Vlaamse Waterweg een volledig nieuwe brug. Daardoor zal de brug vanaf 24 juni 2020 volledig afgesloten zijn voor alle verkeer voor een periode van 9 maanden. Enkele dagen later, op 28 juni, staat al meteen de sloop van de oude brug gepland.

Momenteel kunnen we omwille van de coronamaatregelen geen infomarkten organiseren. Omdat we bewoners en bedrijven in de omgeving toch zo goed mogelijk willen informeren over de start van de werken, organiseren de Vlaamse Waterweg twee online infosessies op dinsdag 2 en vrijdag 5 juni.

De infosessie start met een korte presentatie over het project: welke werken worden uitgevoerd, wat is de planning en wat zijn de verkeersmaatregelen? Daarna krijgen de deelnemers het woord en mogen ze vragen stellen aan een delegatie van het projectteam (De Vlaamse Waterweg nv, de aannemer, gemeente Lummen).

Er is een infosessie op dinsdag 2 juni om 19 uur en een sessie op vrijdag 5 juni om 15 uur. Elke sessie duurt ongeveer een uur. Tijdens beide infosessies wordt dezelfde presentatie gegeven. Je kan dus zelf kiezen welk moment voor jou het beste uitkomt. Je moet je wel vooraf aanmelden via deze link Klik op de knop.

Eén dag voor de infosessie ontvang je een mail met praktische tips en de link voor de sessie. Met die link krijg je de dag nadien toegang tot het online videoplatform.

Meer weten? Neem alvast eens een kijkje op de website www.vlaamsewaterweg.be/brug-lummen voor meer informatie over het project en de aanpak van de werken. Met dank aan www.heusden-zolder.be/