vrijdag 8 mei 2020

Middenstand Heusden-Zolder is er klaar voor!


De corona-maatregelen hebben een grote impact op onze lokale economie. Om onze handelaars extra te ondersteunen verzamelden we op www.heusden-zolder.be/handelszaken een overzicht van handels- en horecazaken die online verkoop, take-away of thuisbezorging aanbieden. De andere handelszaken staan in de digitale bedrijven- en handelsgids op de gemeentelijke website.

In de exit-strategie is voorzien om onze lokale handelszaken op 11 mei terug te openen. Uiteraard is het belangrijk om op gebied van communicatie helder en duidelijk te zijn.  Na de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad nam de middenstandsraad meteen initiatief en informeerden ze op hun beurt over de richtlijnen van de heropening naar hun leden. Daarnaast kregen alle handelszaken in de digitale bedrijven- en handelsgids dezelfde info via de digitale weg.

Het lokaal bestuur plaats in de loop van volgende week op enkele strategische plaatsen signalisatie met een herhaling van de richtlijnen voor de bezoekers.  Belangrijk blijft nog steeds om voldoende afstand te bewaren en je te houden aan de beschikbare winkeltijd.  Het dragen van mondmaskers is niet verplicht, toch wordt het sterk aangeraden om ze te dragen op drukke plaatsen.

Het motto #ikkooplokaal is op die momenten zeker belangrijk.  Om de boodschap breed te verspreiden voorziet het lokaal bestuur een #ikkooplokaal-raamsticker voor elke handelaar.  In totaal spreken we over een 600-tal stickers.

Maar er is meer!  Onze redactie geeft maar liefst 25 geschenkkaarten van telkens €10 weg, om naar hartenlust mee te shoppen bij onze lokale handelaars. Het opzet is eenvoudig.  Ga winkelen bij je lokale handelaar en maak samen van je aankoop en de #ikkooplokaal-raamsticker, een foto.  Deze stuur je in via ons WhatsApp-nummer, 0477 96 48 88. Uit alle inzendingen kiezen we op maandag 15 juni onze winnaars.  Iedereen klaar?  Shoppen maar!
Info: Team Welzijn | Economie – 011 80 80 86